Зловживав чи ні?

Зловживав чи ні?

Виявляється ще минулої п’ятниці — 16 квітня — обласна прокуратура Одещини закрила кримінальну справу проти колишнього мера Одеси Руслана Боделана. Неофіційно в прокуратурі пояснюють таке рішення тим, що ще за тиждень до цього Боделан прибув до «перлини біля моря» й побував на допиті. У результаті нібито й з’ясувалося, що в діях обвинувачуваного немає складу злочину. Тож слідчий і поставив крапку у справі, порушеній ще в квітні 2005 року. Нагадаємо, п’ять років тому Руслана Боделана підозрювали в зловживанні службовим становищем (сума збитків становила більше 400 тис. грн.), а МВС навіть оголошувало його в розшук. Тим часом підозрюваний отримав російське громадянство і весь цей час працював на високій посаді у порту Санкт–Петербурга.

Україна під парасольками

Україна під парасольками

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Цього тижня українці знову мерзнутимуть та мокнутимуть. За невтішними прогнозами синоптиків, нічна температура опуститься до 1–7 градусів тепла. Удень позначка термометра сягатиме 8—13 градусів тепла, в сонячні дні повітря прогріється й до 15—18 градусів. «Де–не–де спостерігатимуться і заморозки», — попередила «УМ» керівник групи короткотермінових прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня. Зокрема, найхолодніше буде в Україні 24 квітня. У цей день очікуються заморозки від 0 до 5 градусів. Подекуди температура повітря впаде й до 0–2 градусів. Першими похолодання відчують західні області, тут погода погіршиться вже вночі 21–22 квітня.

Кремація по–сімферопольськи

Кремація по–сімферопольськи

Обгоріле тіло заступника голови осередку (вогонь не знищив лише ступні чоловіка), депутата райради від фракції «За Януковича!», 58–річного Володимира Папунова знайшли минулої суботи в закинутому кар’єрі з добування черепашника поблизу села Красне Сімферопольського району. Як повідомили «УМ» у сімферопольському осередку Партії регіонів, труп лежав біля обгорілого позашляховика «Тойота Прадо», що є власністю сільськогосподарського кооперативу «Нива–Агро». Директором цього кооперативу, який спеціалізується на вирощуванні зернових, молочному і м’ясному тваринництві, і був мешканець кримської столиці Папунов. Його останки ідентифікували за золотим перснем і наручним годинником.

Витягнути з хмари

Витягнути з хмари

Так само, як і пасажири у закритому аеропорту «Бориспіль», українці, які на момент виверження ісландського вулкану перебували в західноєвропейських аеропортах, стали заручниками ситуації й змушені чекати, поки відновиться авіасполучення. Це створює і проблеми з простроченими візами, а відтак — із легальним перебуванням на території країн Шенгенської зони.

Тролейбуси — це вже розкіш

Тролейбуси — це вже розкіш

Ранок «чорного вівторка» в Херсоні ознаменувався транспортним колапсом: через страйк водіїв тролейбусів «маршрутки» не встигали доставляти людей на робочі місця. Пасажири утворювали величезні черги на зупинках, намагаючись утиснутися в переповнені«бусики», і не шкодували лайливих слів на адресу міської влади. Особливо обурювались пенсіонери — ця група пільговиків не знала, чому не курсує електротранспорт, а грошей на проїзд у «двогривневій» «маршрутці» в багатьох просто не було.

Ідейно різні

Ідейно різні

Дискусія між новим головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним і його попередником Арсеном Аваковим виникла через брак коштів на утримання меморіального комплексу Голодомору. Цей пам’ятник, збудований восени позаминулого року, передано на баланс сільради села Черкаська Лозова Дергачівського району. Але скромний сільський бюджет не дозволяє знайти кошти на догляд за територією меморіалу розміром 4 га й оплату праці обслуговуючого персоналу.

Так гартувалися «Орлики»

Так гартувалися «Орлики»

В івано–франківському видавництві «Грань» за сприяння Клубу української інтелігенції імені Богдана Лепкого перевидали унікальне видання — підпільний журнал для дітей «Орлики» (число 3 за 1951 рік). Єдиний його примірник зберігся в домашній колекції раритетної літератури долинянина Миколи Рудевича.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Феміда зрусифікується?

Феміда зрусифікується?

Авторами проекту є одіозні «регіонали» — голова Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов та голова підкомітету з питань звільнення суддів та реагування на порушення законодавства у сфері правосуддя Вадим Колесниченко. Як ідеться в пояснювальній записці, законопроект пропонує надати право на використання в судовому процесі російської мови за заявою та згодою сторін. Автори вважають, що «здійснення судочинства винятково державною мовою створює перешкоди, а іноді й унеможливлює судовий захист прав та охоронюваних законом інтересів, наслідком чого є фактичне встановлення мовного цензу на право судового захисту».

Бульдозером по кістках

Бульдозером по кістках

Упродовж останніх днів у селищі Макарів, що за 50 км від Києва, кипить робота: на вулиці Фрунзе невпинно працюють будівельники. У планах — зведення двоповерхового житлового будинку. Під фундамент уже вирито котлован глибиною чотири метри. Здавалося б, чому б і ні, адже на околицях столиці будинки «ростуть» як гриби після дощу. Втім місцеві жителі виступили проти такого сусідства. Як твердять мешканці селища, будівництво розгорнулося просто на місці занедбаного польського цвинтаря. Свідчення тому — людські останки. Їх, за словами місцевих жителів, будівельники викопують чи не щодня і вивозять на звалище на околиці села.

Всі статті рубрики