Мерія у полотні

Мерія у полотні

Мер Кременчука Микола Глухов з’явився на своєму робочому місці у вишитій сорочці ручної роботи, яку свого часу подарував йому один із місцевих майстрів. У такий спосіб він не лише словом, а й «ділом» підтримав акцію українського студентства «День української вишиванки». Напередодні на апаратній нараді у міськ­виконкомі очільник наддніпрянського міста закликав долучитися до згаданої акції своїх підлеглих. Мотивувалася така пропозиція необхідністю «привернути увагу громадськості до вшанування національних символів і традицій українського народу». І хоча в зросійщеному Кременчуці, який називають індустріальною столицею Полтавщини, далеко не кожен чиновник може похвалитися такою «патріотичною» сорочкою, частина з них охоче відгукнулася на заклик шефа.

Спи спокійно, Мурзику!

Спи спокійно, Мурзику!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Через відсутність санкціонованого кладовища для тварин кіровоградці ховають своїх померлих улюбленців на Фортечних валах — пам’ятці історичного, культурного та фортифікаційного значення. Колись саме з будівництва фортеці святої Єлисавети почалася історія сучасного Кіровограда. Сьогодні на залишках споруди — Фортечних валах — знаходиться меморіал Слави, присвячений воїнам Другої світової, а кілька років тому тут установлено й пам’ятний хрест жертвам Голодомору.

Перед стартом для «Альоші» і сто тисяч — гроші!

Перед стартом для «Альоші» і сто тисяч — гроші!

«Євробачення»–2010, пісня Sweet People і Запоріжжя — три ланки одного логічного ланцюжка, вважає голова Запорізької ОДА Борис Петров. І не тільки тому, що в Осло її виконає запоріжанка Олена Кучер: «Пісня, з якою конкурсантка від України, наша Alyosha, виступить на «Євробаченні», порушує проблему екології — одну з найгостріших для запорізького регіону, — акцентував очільник області на прес–конференції, проведеній днями за участі співачки. І додав, що зустрічався з батьками Олени. — Я подякував Олександру і Людмилі Кучер за виховання доньки, яка своїм голосом уже прославила Запоріжжя. Певен, що бізнесмени краю підтримають талановиту землячку на шляху до її успіху у столиці Норвегії».

Всі статті рубрики