«Від гвинта» не встиг...

«Від гвинта» не встиг...

Ледь не завершилася трагедією, здавалося б, звичайна справа — підготовка чергового літака до злету в аеропорту Луганська. Як повідомили у прес–службі територіального управління Держгірпромнагляду в Луганській області, технік інженерно–авіаційної служби аеропорту, як зазвичай, підключив переговорний пристрій, щоб давати команди екіпажу літака «Луганськ—Москва» на пуск двигунів. «Він повинен був після цього від’єднати пристрій, відійти та дати команду на рух літака. Але літак рушив без сигналу, — коментує ситуацію начальник Луганської державної інспекції промислової безпеки й охорони праці на транспорті Володимир Курінний. — І під час руху гвинтом травмував робітника. Зараз лікарі рятують життя техніка. А літаку потрібен ремонт».

Багатослів’ям чи ділом?

Багатослів’ям чи ділом?

Правозахисна організація «Міжнародна амністія», представники якої цими днями відвідали Україну з «контрольним» візитом, звернулася до нового Президента Віктора Януковича із закликом «зробити все можливе для викорінення тортур у міліції та припинення расової дискримінації в суспільстві». На сайті Amnesty.org розміщено текст звіту про стан дотримання прав людини в нашій державі українською мовою. Називається документ «Ставити діло вище за багатослів’я» — цю фразу правозахисники, які готували звіт, запозичили з інавгураційної промови Віктора Януковича.

Залп по стихійній торгівлі

Залп по стихійній торгівлі

Про те, що в Сімферополі запроваджено над­звичайний стан, по закінченні чергової оперативно–господарської наради у міськвиконкомі повідомив міський голова Геннадій Бабенко. І пояснив причину: «У зв’язку з тим, що в нас і далі діє стихійна торгівля, засмічують місто, що в нас антисанітарія...». Визначено й головну «ударну» силу боротьби з «надзвичайними» проблемами — міліцію, рятувальників МНС, працівників мерії та райрад кримської столиці. Відомо, що надзвичайний стан запроваджено на період до 1 травня.

Атомне опудало

Атомне опудало

Резонансний для України саміт з ядерної безпеки, що завершився у США, приніс Харкову, без перебільшення, сенсаційну новину. Міністр палива та енергетики Юрій Бойко за результатами міжнародного форуму повідомив, що в місті планують збудувати нову дослідницьку установку з переробки відпрацьованого ядерного палива.

Не просте, а золоте

Не просте, а золоте

Про крадіжку символу розкоші й заможності, як часто називають вироби Фаберже поціновувачі творчості легендарного ювеліра, заявила мешканка знаменитої підмосковної Рубльовки (селище Чигасово), Наталія Черкаська. Ця російська бізнес–леді володіє двома потужними будівельними компаніями у Москві та Санкт–Петербурзі. Як повідомляє інформаційний інтернет–портал «Лайф–Ньюз», крадії себе не обмежували і прихопили ще багато чого цінного. Загальна вартість вкраденого, заявляє постраждала, становить понад мільйон доларів США, з яких 585 тисяч «зелених» — вартість коштовного яйця.

Пустощі до смерті доведуть

Пустощі до смерті доведуть

Трагедія сталася в середу в селі Пришиб Балаклеївського району. Двоє братів десяти та одинадцяти років підірвалися на поки що не встановленому вибуховому пристрої. Молодший хлопчина загинув на місці, а старший із пораненням обличчя, плечей та лівого передпліччя потрапив до районної лікарні. Пізно ввечері балаклійські хірурги ухвалили рішення переправити його до Харкова.

Вам — земля, мені — гроші

Вам — земля, мені — гроші

Правоохоронці затримали очільника Новоушицької райдержадміністрації Антона Бугерка «на гарячому». Голова району саме отримував кругленьку суму за виділення земельної ділянки — 120 тисяч доларів. Утім устиг узяти лише 11 тисяч.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики