РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.04.2010

32 мільярди гривень

виділить уряд цього року для підготовки до Євро–2012. На ці гроші планують поліпшити транспортну інфраструктуру міст, які прийматимуть чемпіонат, привести до європейських норм аеропорти в Києві, Донецьку, Львові та Харкові, побудувати автомобільні дороги загального користування, оновити громадський та залізничний транспорт. Окрім того, на додачу до двох готових стадіонів для Євро–2012 збудують ще два.

 

250 мільйонів доларів

виділили Україні Сполучені Штати Америки на безпеку Чорнобильської АЕС. «США внесли з цією метою майже 250 мільйонів доларів і підтверджують свій намір і надалі підтримувати Україну та інші сторони в питанні приведення Чорнобильської АЕС у безпечний стан», — наголошується у спільній заяві президентів України та США.

 

433,5 тисячі абітурієнтів

зареєструвалися цього року в Україні для участі у Зовнішньому незалежному оцінюванні. За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, очікувалося, що зареєструється 410 тисяч осіб. «Більшість тих, хто зареєструвався, — випускники навчальних закладів поточного навчального року. Таких майже 68 відсотків», — зазначив Лікарчук. Уперше кількість випускників одинадцятих класів, які виявили бажання стати студентами, в деяких областях досягла максимуму — до 90 відсотків. Це Донецька і Дніпропетровська області, на третьому місці — Київ.

 

80 тисяч тонн венесуельської нафти

пройде територією України до Білорусі. Перший танкер доставить нафту з Венесуели в Одеський порт, звідки рідке «чорне золото» поїде до Білорусі залізницею. Тривають також переговори про можливість поставок нафти з Венесуели до Білорусі нафтопроводом «Одеса—Броди». Президенти Білорусі та Венесуели Олександр Лукашенко й Уго Чавес 15 березня домовилися, що Венесуела постачатиме нафту до Білорусі для переробки на білоруських підприємствах і спільної реалізації на європейському ринку.

 

381 відеокамеру

встановлено зараз у Київському метрополітені. 136 камер розміщено у 68 вестибюлях та касових залах 46 станцій, 37 — в електродепо. Упродовж 2010—2011 років систему відеоконтролю в метро вдосконалюватимуть і розширятимуть. Це дозволить вести постійний моніторинг обстановки на об’єктах метрополітену, підвищувати оперативність реагування на позаштатні та аварійні ситуації тощо.

 

35 додаткових поїздів

внесла до розкладу «Укрзалізниця» на травневі свята. Вісім поїздів призначила Південно–Західна залізниця, сім — Одеська, шість — Львівська, по п’ять — Донецька і Придніпровська, чотири — Південна залізниця. Ще дев’ять поїздів додали російські залізничники.

 

13,5—14% становитиме інфляція

в Україні за підсумками 2010 року. Аналітики «Форекс клаб» встановили, що за перші три місяці поточного року темпи споживчої інфляції становили 4,67%. На 2,2% скоротилася інфляція у березні по групі продуктів харчування і безалкогольних напоїв. Минулого місяця також знизилися темпи зростання цін на молоко, сир, масло, м’ясо і м’ясопродукти, а вартість алкогольних напоїв і тютюну зросла на 3%.

 

34 дельфіни

за минулі чотири доби виявив у браконьєрських сітках екіпаж корабля спецпризначення Морської охорони Держприкордонслужби «Аметист». Лише кількох тварин удалося врятувати. За один день прикордонники підняли близько 15 кілометрів тенет, у яких також було 26 камбал–калканів (з них 17 — живих). Калкани цінуються в Туреччині, а дельфіни стають випадковими жертвами промислу — їх не вживають у їжу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>