Лешек спочине з королями

Лешек спочине з королями

Польща прощається зі своїм президентом. Учора тіло Леха Качинського було виставлено в капличці президентського палацу, де кожен міг віддати шану трагічно загиблому в авіакатастрофі під Смоленськом главі держави. А згодом — і його дружині Марії Качинській. Тіло першої дами доставили до Варшави літаком тільки вчора, оскільки ідентифікувати його вдалося лише напередодні ввечері. Упізнати пані Марію допомогла обручка, на якій вигравіювано її ім’я.

Доторкнись до президента

Доторкнись до президента

Мала батьківщина президента Киргизстану Курманбека Бакієва, відстороненого від влади внаслідок державного перевороту 7 квітня, стала на його захист. Учора в місті Джалал–Абад на півдні країни відбувся мітинг прибічників Бакієва. Це вже не перша акція на підтримку глави держави після того, як він утік зі столиці, але наразі — наймасовіша. Як повідомляє киргизький портал 24.kg, у мітингу взяло участь близько п’яти тисяч людей, які тримали плакати з написами: «Руки геть від легітимного президента!», «Курманбек Салієвич тут і з нами» та «Не дамо скривдити нашого президента!». На мітингу виступив сам Бакієв, який заявив, що «опозиція мала розроблений у подробицях план дій». Тимчасовий «уряд народної довіри», який зараз керує державою, він назвав нелегітимним, але визнав, що не має важелів впливу на ситуацію в країні. Після мітингу люди мирно розійшлися.

«Пулітцери» освоюють інтернет

«Пулітцери» освоюють інтернет

Війна в Іраку, корупція, бідність, катастрофи — теми, які зараз найбільше цікавлять і турбують світ. Тож не дивно, що лауреатами цьогорічної Пулітцерівської премії — найвищої американської нагороди в галузі журналістики та літератури — стали передусім статті, фотографії та книги, присвячені цим найзлободеннішим проблемам.

Всі статті рубрики