Від слідства — на лікарняне ліжко

Від слідства — на лікарняне ліжко

Начальник Головного управління комунальної власності Київміськдержадміністрації Анатолій Чуб протягом кількох днів поспіль не з’являвся на робочому місці і не виходив на зв’язок зі своїми колегами у постійній комісії Київради з питань власності. Це викликало цілу зливу чуток і заяв. Опозиціонери у міській раді відразу пов’язали раптове небажання посадовця і депутата від Блоку Черновецького виходити на люди зі зникненням приватизаційної документації Київради за чотири роки та порушенням прокуратурою Києва справи за фактом недбалості з боку посадовців, про що «УМ» писала раніше.

«Регіонали» досі ставлять на Боделана?

«Регіонали» досі ставлять на Боделана?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулої суботи у прокуратурі Одеської області допитали як свідка у справі, порушеній за фактом зловживання службовим становищем, колишнього мера Одеси Руслана Боделана. Нагадаємо, він повернувся в Україну у п’ятницю 9 квітня. Як повідомили у прес–службі Генеральної прокуратури України, стосовно Боделана вже скасовано постанови про оголошення в міжнародний розшук та про обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Також з екс–мера Одеси знято обвинувачення за кримінальною справою, порушеною за фактом зловживання службовим становищем. Нагадаємо, розслідування цих кримінальних справ тривало ще з 2005 року.

Рятуйте, Ваша Величносте!

Рятуйте, Ваша Величносте!

Родичі екіпажу автомобілевоза «Азіан Глорі», захопленого сомалійськими піратами ще 2 січня, від безсилля вирішили звернутися по допомогу до королеви Великої Британії Єлизавети ІІ. Річ у тім, що англійська компанія–судновласник «Зодіак», якій належить «Азіан Глорі», категорично відмовляється вести з піратами переговори про викуп, прикриваючись гаслами про боротьбу з піратством. Насправді ж, вважають родичі полонених моряків, «Зодіак» прикриває власну жадібність, адже заборона вести переговори з піратами чинна лише для урядів країн, й аж ніяк не для приватних судновласників.

Україна за 27 днів

Україна за 27 днів

У подорож мандрівники вирушили вчора зранку з площі Слави в Києві. Попереду — 7000 кілометрів українських доріг та 27 днів незабутніх вражень. Основною своєю місією учасники автопробігу вважають пропагування та розвиток туризму в Україні. Чи не щодня вони публікуватимуть в інтернеті звіти про свої враження, а також оцінюватимуть побачене під час подорожі, зокрема стан дорожньої та туристичної інфраструктури.

І з висоти нам шлють «привіт»

І з висоти нам шлють «привіт»

Противники скандального будівництва на вулиці Гончара, 17/23 в Києві вдалися до відчайдушного кроку. Учора о 7–й годині ранку, коли охорона спала, а будівельники ще не прийшли, четверо активістів громадянської ініціативи «Збережи старий Київ» та громадської організації «Наша земля» (троє хлопців та одна дівчина) видерлися на будівельний кран і зачинилися в кабінці.

Чернігівщина «на плаву»

Чернігівщина «на плаву»

На Чернігівщину прийшла «велика вода». Як повідомляють в обласному Управлінні з надзвичайних ситуацій, внаслідок весняної повені порушено транспортне сполучення між 10 населеними пунктами в чотирьох районах області. У райцентрі Новгород–Сіверський підтоплено частину вулиць, розташованих неподалік річки Десна. Втім найбільше від весняного водопілля постраждало селище Радуль у Ріпкинському районі, вулиці якого вкриті 45–сантиметровим шаром води. І це лише початок, кажуть синоптики. За прогнозами, пік повені тут має припасти на останню декаду квітня.

Телепристрасті по–дніпродзержинськи

Телепристрасті по–дніпродзержинськи

Цей випадок справді можна вважати безпрецедентним. Дніпродзержинська телекомпанія «Автор–ТВ», яка існує понад десять років, припинила мовлення через наступ на свободу слова. Про це заявила її директор Людмила Качанова. Головним винуватцем такого перебігу подій вона називає міського голову Ярослава Корчевського, який, мовляв, розділив ЗМІ на «свої» й «чужі». У підсумку, за словами Качанової, місто втратило щонайменше дві газети і кабельний телеканал. Тепер же виявилося, що й«Автор–ТВ» потрапив у немилість.

П’яний бюджет

П’яний бюджет

Нинішній уряд, як і його попередник, знаходить дуже неоднозначні шляхи наповнення держбюджету. Наприклад, суттєве підвищення акцизів на малоалкогольні спиртні напої, яке може зруйнувати виноробну галузь, що й так потерпає від імпорту, а також переорієнтувати частину споживачів із вина на міцніші напої... Єдина ставка акцизного збору на всю алкогольну продукцію, що її пропонують запровадити з ініціативи Мінекономіки й Мінфіну, підніме мінімальну ціну для столового вина до 20—21 гривні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики