«Кожна людина — окремий шматочок страху. А менти з анекдотів іржуть»

«Кожна людина — окремий шматочок страху. А менти з анекдотів іржуть»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Метро порожнє–порожнє. Народу — нікого. Незважаючи на годину пік — понеділок, дев’ята ранку, в цей час давка, як у передбаннику пекла.

Ментів теж немає. Проїхав від околиці до центру з двома пересадками, вийшов на вулицю на перекритій червоній лінії — ні посилень, ні ОМОНу, ні кінологів із собаками — нікого. Тільки на «Чистих прудах» стояло осіб десять, перекриваючи перехід на Сокольничеську гілку. Та на «Пушкінській» три менти розповідали один одному анекдоти — іржали посеред станції.

«Біло–блакитні» вогники

«Біло–блакитні» вогники

Найближчим часом ціна на газ для України не зменшиться. Ба, навіть навпаки: в бюджеті на цей рік уряд заклав зростання ціни на «блакитне паливо». За словами віце–прем’єр–міністра Сергія Тігіпка, планується подорожчання газу на 30 доларів, це пов’язано з чинними газовими угодами між Україною та Росією. «Ми заклали середню ціну газу в бюджет 334 долари. Висока ціна. Сьогодні ми платимо 304 долари за російський газ. Це контракт. За контрактом ця ціна повинна зрости ще», — зазначив Тігіпко в інтерв’ю телеканалу «Інтер». Віце–прем’єр вважає, що газовий контракт «складений дуже погано для України», і «нам практично немає за що чіплятися».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Путіна знову рве

Путіна знову рве

Після п’ятирічної перерви Москва згадує, як воно — завмирати від жаху, спускаючись у «підземку». Теракти на двох станціях московського метро, здійснені в годину пік, фактично паралізували центр міста. Люди з перекритих міліцією станцій кинулися нагору, щоб доїхати до роботи наземним транспортом, але той, зрозуміло, не міг обслужити такий потік пасажирів. Таксисти і «приватники», дізнавшись про ситуацію з ФМ–радіостанцій, додали до звичного тарифу нулик у кінці, вимагаючи замість традиційних 200—300 рублів по кілька тисяч.

Але головним запитанням, яке ставлять собі москвичі та інші росіяни, звичайно, залишається: хто це зробив і кому це було потрібно? На диво, версії про чеченських бойовиків довіряє все менше людей. Навіть ті росіяни, які донедавна палко захищали владу, тепер ризикують припускати, що в терактах може бути зацікавлений і Кремль (тим паче що у змові з конкретними «терористами» тамтешніх можновладців помічали й раніше). З різних причин: по–перше, рейтинг провладної партії «Єдина Росія» стрімко падає, і його треба якось піднімати. Згадуючи обіцянку Володимира Путіна «мочити терористів у сортирах», що принесла йому популярність, нескладно припустити, який саме метод готова обрати для цього влада. По–друге, президент із прем’єр–міністром саме зараз взялися за «чистки» в силових структурах. А по–третє, на 31 березня заплановані чергові акції опозиції, які цього разу обіцяли бути дуже масовими. І «страшні напади диких кавказьких терористів», які гуртують націю, зараз доречні, як ніколи...

Всі статті рубрики