«Кожна людина — окремий шматочок страху. А менти з анекдотів іржуть»

30.03.2010

Метро порожнє–порожнє. Народу — нікого. Незважаючи на годину пік — понеділок, дев’ята ранку, в цей час давка, як у передбаннику пекла.

Ментів теж немає. Проїхав від околиці до центру з двома пересадками, вийшов на вулицю на перекритій червоній лінії — ні посилень, ні ОМОНу, ні кінологів із собаками — нікого. Тільки на «Чистих прудах» стояло осіб десять, перекриваючи перехід на Сокольничеську гілку. Та на «Пушкінській» три менти розповідали один одному анекдоти — іржали посеред станції.

З динаміків монотонним голосом лунає: «Шановні пасажири! Рух на Сокольничеській гілці від станції «Комсомольська» до станції «Спортивна» тимчасово припинено».

Це всі антитерористичні заходи, які вдалося виявити.

Зустрілися з Ілюхою (ЖЖ–юзером ir_ingr). Привіз журнали. Він у чорному, з двома баулами, свіжопоголений, засмаглий. Я в чорному, неголений, пика у мене така, що нохчі по–чеченському звертаються.

Передали один одному в центрі свіжопідірваного метро два запаковані в папір важкі предмети. На них, до речі, напис — «Мистецтво війни». Цілком читабельна.

Обнялися, посміхнулися загадково, розійшлися. Хоч би хто зупинив, спитав документи.

На що звернув увагу — людям страшно. Як же вам с...тно, шановні москвичі!

Важкі обличчя, всі передзвонюються, строчать СМСки, читають новини. Але при цьому — всі по одному. Ні про яке єднання мови немає. Кожна людина — окремий шматочок страху.

До речі, ви помітили, що все лайно у нас стається, коли ґрунт під владою стає хитким? Треба трон передати — і тут як за збігом Гур’янова і Каширка. Треба у владі укріпитися — і тут на диво доречно друга Чеченська. Вертикаль захиталася, народ бунтувати почав, аж тут дуже вдало і дуже вчасно — терактів у нас уже років п’ять як не відбувалося — метро підірвали.

Тобто, коли треба відволікти увагу.

Я нічого не стверджую, Боже збав.

Але і ні в які бригади чеченських терористів я теж уже не вірю.

(http://starshinazapasa.livejournal.com)
  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>