День довшає, сон коротшає

День довшає, сон коротшає

Спатимемо на годину менше: у ніч на 28 березня країна переходить на літній час, а це означає, що стрілки годинника потрібно перевести на одну годину вперед. Водночас, як в один голос заявляють науковці, такі часові зміни лише шкодять. У цей час можливі порушення сну, зниження працездатності, загострення хронічних хвороб. У перші п’ять діб після переведення стрілок годинника на 11 відсотків збільшується кількість викликів «швидкої» до хворих на серцево­судинні захворювання.

Правка правил

Правка правил

Уже втретє з початку нинішнього навчального року буде змінено правила вступу до ВНЗ. Останні новації оприлюднив на засіданні Спілки ректорів вищих навчальних закладів міністр освіти Дмитро Табачник. Усе планів громаддя, визнає міністр, неможливо реалізувати вже в цьому році через брак часу, а тому нинішнього літа збираються обмежитися «незначною модернізацією». Отже, до чого слід готуватися бідолашним дітям у найближчі два місяці?

П’яні не літають

П’яні не літають

Літак авіакомпанії «Донбасаеро», який не вилетів 9 березня з Сімферополя до Борисполя, мав пілотувати не той екіпаж, який був звинувачений у появі в аеропорту в нетверезому стані, повідомив генеральний директор «Донбасаеро» Олександр Гречко. Нагадаємо, серед пасажирів рейсу «Сімферополь—Київ» були Леонід Грач, Борис Дейч та заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова. Високопосадовці звернулися до Кримської транспортної прокуратури з проханням провести розслідування і дати правову оцінку порушенню, через яке постраждали 86 пасажирів. За словами Леоніда Грача, «літак компанії «Донбасаеро» не вилетів з однієї причини — всі члени екіпажу, як кажуть у народі, були п’яні мов чіп.

Севастополь у боргах

Севастополь у боргах

«Любов» представницької і виконавчої влади у місті моряків — загальновідома. Причому буквально у всіх царинах, які бодай якимсь чином стосуються матеріальних цінностей, землі чи грошей. У даному випадку йдеться про банальні комунальні тарифи. Згідно з наказом голови міськдержадміністрації Сергія Куніцина від 21 вересня, плата за тепло, воду, світло тощо піднімалась для городян в середньому в 2,5 раза. На захист земляків виступив одвічний опонент команди градоначальника — «регіональна» більшість тутешнього депутатського корпусу, ініціювавши відповідне подання до суду. 24 березня 2010 року місцевий Апеляційний адміністративний суд скасував «антинародний» наказ Сергія Куніцина.

Життя у борг

Життя у борг

Працівники комунального підприємства «Черкасиелектротранс» відмовилися виходити на роботу через тримільйонну заборгованість із зарплати. Більше трьох місяців люди працювали «за спасибі», і тепер їм урвався терпець. Листи зі своїми вимогами тролейбусники вже надіслали в черкаську мерію, Міністерство комунального господарства і Президенту Януковичу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рулетка — безсмертна

Рулетка — безсмертна

Нинішній уряд вирішив частково відновити гральний бізнес і дозволити легально крутити рулетку. Щоправда, для цього потрібно ухвалити новий закон і правила «гри» в азартному бізнесі.

Хваліть Господа вербою!

Хваліть Господа вербою!

Основою свята послужили біблійні оповіді. Цього дня згадують один із днів життя Ісуса Христа, коли він, верхи на ослі, в’їхав у Єрусалим. Люди встилали йому шлях пальмовими гілками і вітали вигуками: «Осанна!» — так тоді зверталися тільки до царя. Причиною такої зустрічі Ісуса стало диво, яке Христос сотворив напередодні, воскресивши Лазаря. Проте торжество входу в Єрусалим було одночасно і передвісником страждань Ісуса — через кілька днів його розіп’яли. Тому в цей день Церква згадує царське прославляння Ісуса Христа перед смертю на хресті, щоб показати: страждання Спасителя були добровільними. У цей день читаються пророцтва Старого Заповіту про Царя–Месію разом з євангельськими розповідями про вхід Христа до Єрусалима.

Всі статті рубрики