Острів Крим

Острів Крим

Спецзону, а точніше спеціальний економічний режим для інвесторів на території АРК, пропонує запровадити Міністерство економіки України. Якщо відповідний проект закону ухвалять, економічна зона діятиме протягом 20 років, починаючи вже з 1 січня 2011 року. Інвестиційні проекти, реалізація яких розпочнеться в цей період, буде на два роки звільнено від сплати мита при імпорті нового устаткування, 50 відсотків сум податку на прибуток цих підприємств скеровуватиметься на спеціальні рахунки Держказначейства для їх реінвестиції у виробництво.

Службовий обман

Службовий обман

Як відомо, Збройні сили в Україні фінансуються ледь не в останню чергу, а зарплатня солдата–контрактника й офіцера — одна з найнижчих. Тож влаштуватися на службу до одного з українських миротворчих контингентів — чи не єдиний спосіб заробити хоч якусь копійку, тому «конкурси» там великі й конкуренція неабияка. Навесні минулого року один молодик запропонував певним військовим, які служили на Житомирщині та Миколаївщині, за гроші влаштувати їх до українського миротворчого контингенту в Косові.

Тиха вода греблю рве

Тиха вода греблю рве

Станом на вчора, за повідомленням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, в Україні залишалися підтопленими 510 приватних житлових будинків і більше трьох тисяч садиб у п’яти регіонах держави. Синоптики і далі прогнозують потепління, від якого після доволі сніжної зими найбільше потерпають Херсонська, Миколаївська, Луганська, Дніпропетровська області, а також Крим. Водночас учора Гідрометцентр МНС попередив про прихід великої води і на терени Західної України. Від 0,5 до 2,5 метра — такий приріст води у річках Дністер і Прип’ять очікують рятувальники.

Наталія Шухевич повернулась додому

Наталія Шухевич повернулась додому

Жалобна церемонія поховання сестри Героя України Романа Шухевича Наталії простягнулася через увесь центр міста — від церкви св. Андрія (колишнього Бернардинського костелу) до Личаківського цвинтаря. На жаль, міський голова Андрій Садовий і «губернатор» Микола Кміть не знайшли часу, аби віддати останню шану легендарній зв’язковій ОУН із псевдом «Щука». На похорон прибули лише голова облради КУНівець Мирослав Сеник і нардеп–«регіонал» Петро Писарчук.

Вдруге відібрані?

Вдруге відібрані?

Полиці Державного історичного архіву за багато десятиліть звикли до сувоїв Тори. Спершу їх тримали в «спецфонді», потім — у темній кімнаті, де охочі могли б на них глянути хоч краєм ока. Науковці отримали змогу досліджувати сувої. Але за прямим призначенням — для релігійного служіння — збережені в архіві святині стали використовувати у жовтні 2007–го після відповідного указу Президента. Тоді Віктор Ющенко, з метою забезпечення реалізації передбаченого статтею 35 Конституції України права громадян на свободу світогляду і віросповідання, доручив Кабміну розпочати передавання юдейським релігійним громадам України сувоїв Тори з Національного архівного фонду України.

Філеаси сучасності

Філеаси сучасності

У листопаді 2011 року легендарний літак Douglas DC–3 вилетить із Туле (Гренландія), що недалеко від Північного полюса, щоб облетіти всю земну кулю і зупинитися на кожному континенті. Так почнеться проект «Сльози землі», мета якого — випробувати можливості людського організму та привернути увагу до проблем глобального потепління. До команди сміливців, що зважилися на мандрівку, яку ще не здійснював ніхто, входять досвідчений американський пілот Джон Рівард, російський льотчик–космонавт Юрій Лончаков та відомі українські мандрівники–екстремали з команди «Еквітес».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Від щирого серця

Від щирого серця

Малесенька Катя з’явилася на світ передчасно і з дуже непростою хворобою — пороком серця. У дитини між двома серцевими шлуночками утворився отвір. Прогнозувати її подальшу долю було б дуже непросто, якби час появи на світ крихітної дівчинки не збігся з приїздом до Харкова групи міжнародних фахівців у рамках програми «Подаруй дитині серце». Цей проект, яким опікуються одразу кілька благодійних фондів, триває вже шостий рік.

Всі статті рубрики