Весна йде, труби рве...

Весна йде, труби рве...

Водопостачання у Сумах відімкнули позавчора о 16–й дня, хоча, за словами заступника міського голови Миколи Сотника, аварія на напорному колекторі сталася ще вранці. Відімкнувши прилеглі гілки, працівники КП «Міськводоканал» розраховували швидко впоратися з пролемою. Але ситуація виявилася надто серйозною — довелося залишити без води усе місто. Уже надвечір сумчани активно розкуповували воду в магазинах. Спочатку — у великих балонах, вранці ж розібрали й півторалітрові пляшки.

Балон із багатьма невідомими

Балон із багатьма невідомими

Після вибуху, який стався 18 січня на четвертому поверсі Луганської міської лікарні №7, головними були дві версії. За першою — вибухнув кисневий балон (поєднання кисню із мінеральною оливою забезпечує потужний вибуховий ефект). Другу версію можна вважати конспірологічною. Її наважився озвучити перший заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді і екс–голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов: мовляв, у лікарні було здійснено... теракт.

Не будьте дріб’язковими!

Не будьте дріб’язковими!

Українці втратили повагу до дрібних грошей. Дріб’язок, який поступово накопичується в гаманці, кудись подіти майже неможливо: за копійки вже нічого не купиш, та й у магазинах їх беруть неохоче. Залишається два виходи: або складати монетки до найрізноманітніших скарбничок або ж просто... викидати.

Граніт науки «в цифрі»

Граніт науки «в цифрі»

Міністерство освіти і науки вчора презентувало перший у світі електронний підручник — спільний проект видавництва «Освіта» і «МОСТ Паблішинг». Пристрій «Покетбук 901» працює за принципом «електронних чорнил». Ця технологія вважається нешкідливою для ока, позаяк текст на екрані формується завдяки відбитому світлу — без підсвітки, яка шкодить зору. Переваг у «Покетбука» вдосталь: збереження спин школярів, які втомлюються носити великі ранці (вага пристрою — близько 350 грамів), економія ресурсів на друк підручників (їх можна закачувати в електронній версії) тощо. А використання гіперпосилань у тексті дозволить користувачам швидше переглядати інформацію про минулий матеріал і спростить пошук у тексті. Використання підручника у навчальних цілях стало можливим завдяки новому екрану з діагоналлю 24 сантиметри, що прирівнює його за масштабом до звичайної сторінки книги. Наразі у світі існує лише кілька аналогів із таким великим екраном.

Гола й несмішна

Гола й несмішна

Сперечатися про порнографію в мистецтві все одно, що гадати, чи є життя на Марсі. Саме тому прогнозовано нічим закінчилося засідання Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, на суд якої було винесено світлину російського фотохудожника Сергія Браткова «Хортиця», що експонується в PinchukArtCentrе. Своє обурене звернення з вимогою вилучити полотно з виставки спрямувало комісії всеукраїнське об’єднання «Свобода». Йому передували й інші акції протесту.

Переселення «торрента»

Переселення «торрента»

Позавчора потужний російський «торрент»–ресурс, де кожен міг безкоштовно скачати фільм, гру чи музику за обміном з іншими інтернет–користувачами, припинив свою роботу на вимогу слідчих органів РФ. Як повідомив директор Департаменту зі зв’язків із громадськістю компанії «Ру–Центр» Андрій Воробйов, на сайті відверто порушували авторські права. «Ми проводимо заходи щодо призупинення делегування (розміщення на сервері) домену torrents.ru на підставі офіційного листа слідчого відділу по Чертанівському району слідчого управління Слідчого комітету при прокуратурі РФ по Москві», — заявив він. Утім «УМ» з’ясувала: не минуло й дня, як сайт поновив роботу. Цього разу інтернет–ресурс запрацював під новим доменним іменем. Усі посилання в торрент–файлах будуть автоматично змінені з bt.torrents.ru на bt.rutracker.org. Любителі безплатного скачування фільмів, обміну музикою та відео полегшено зітхнули.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Під воду — за півроку

Під воду — за півроку

Ремонт єдиної української субмарини «затягнувся» на 15 років. Саме стільки минуло з часу поділу Чорноморського флоту, коли росіяни «люб’язно» віддали українцям неходовий підводний човен без акумуляторів. Нові акумулятори закупили у Греції ще 2003 року, проте встановили їх у 2010–му.

Всі статті рубрики