«Янукович не для мене»

«Янукович не для мене»

На Тернопільщині трапився безпрецедентний, принаймні для регіону, факт, пов’язаний із виборами Президента: голова Лановецької райдержадміністрації Василь Хомінець заявив, що знімає з себе повноваження голови адміністрації у зв’язку з перемогою Віктора Януковича.

Час кусати лікті

Час кусати лікті

Часті вірнопіддані месиджі Москві ще не інавгурованого Віктора Януковича — як сіль на свіжі виборчі рани галичан, котрі до останнього вірили, що їхні голоси на користь «меншого зла» захистять національні інтереси України. У другому турі президентських виборів «за» «солодку» Юлю проголосувало майже в 2,5 раза більше прикарпатців, ніж у першому, сягнувши рекордних по державі 88,89 відсотка. Свої голоси Тимошенко, за оцінками місцевих аналітиків, віддали не тільки більшість симпатиків Віктора Ющенка (його 17 січня підтримав кожен четвертий виборець Івано–Франківщини, у В.Ю. тоді було тільки трохи менше за Юлю), а й прихильники решти кандидатів, окрім «регіоналів» і затятих симоненківців. Оманлива безальтернативність лідерів ПР та БЮТ на пост Президента, задана політтехнологами ще задовго до старту виборчої кампанії, призвела до тотального розчарування галичан отриманим результатом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Досить із них тих виборів

Досить із них тих виборів

Майбутнього Президента України буде приведено до присяги вже наступного тижня — 25 лютого, у четвер. У цей день відбудеться урочисте засідання Верховної Ради, на якому переможець складе присягу перед українським народом. Офіційну дату було затверджено вчора в парламенті. «За» відповідну постанову проголосувало 238 депутатів: Партія регіонів — 172, БЮТ — 1, «НУНС» — 15, Компартія — 27, БЛ — 20, позафракційні — 3.

Щасливий солдат демократії

Щасливий солдат демократії

Учорашня прес–конференція чинного Президента Віктора Ющенка на Банковій суттєво відрізнялася від попередніх. Це відчували всі — від дещо розслаблених охоронців на вході до великої кількості журналістів, яких ледь вмістив прес–центр секретаріату Президента. «Це ж заключна прес–конференція Ющенка на посаді Президента, я не можу її пропустити!» — обурювався біля «рамки» один з відомих «акул пера», який не встиг вчасно акредитуватися. «Гарні фото, шкода, що невдовзі їх знімуть», — казав один фотокореспондент іншому, вказуючи на чисельні знімки спілкування Віктора Ющенка з пресою протягом президентської каденції, розвішані на стінах. Сам глава держави, з’явившись перед пресою, одразу наголосив, що головна тема для спілкування — внутрішньополітичні питання країни на фінальній стадії президентських перегонів. Утім цього разу Віктор Ющенко, як ніколи, багато жартував і взагалі перебував у гарному настрої. Главі СП Вірі Ульянченко, яка супроводжувала Президента, очевидно, не вистачило місця, і вона залишила прес–центр.

Всі статті рубрики