«Янукович не для мене»

17.02.2010

На Тернопільщині трапився безпрецедентний, принаймні для регіону, факт, пов’язаний із виборами Президента: голова Лановецької райдержадміністрації Василь Хомінець заявив, що знімає з себе повноваження голови адміністрації у зв’язку з перемогою Віктора Януковича. Під час засідання сесії Тернопільської обласної ради Хомінець, член фракції ВО «Свобода», заявив, що подає у відставку, бо як український націоналіст вважає неможливим перебування на посаді після обрання Президентом Віктора Януковича. Бунтівний «свободівець» пояснив, що це суперечило б його політичним та ідеологічним переконанням.

Хомінець заявив, що надалі захищатиме інтереси району як депутат обласної ради. Він закликав мешканців Тернопільщини приєднуватись до «національної опозиції», котра, на його думку, гуртується довкола «Свободи».

Треба сказати, що 36–річний Василь Хомінець керував районом упродовж п’яти років, усю каденцію нинішнього Президента. Він досить успішно давав раду одному з економічно найскладніших районів області.