НОВИНИ ПЛЮС

17.02.2010

Тимошенко зустрілася з «НУНС»

Учора Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко взяла участь у засіданні фракції «НУНС». Лідерка БЮТ повідомила депутатам, що хоче зберегти демократичну коаліцію БЮТ, «НУНС» і БЛ. «Я закликала всіх створювати і відновлювати формат єдиної демократичної команди в парламенті, після цього ми зможемо спільно контролювати сфери діяльності», — заявила Тимошенко після зустрічі з фракцією. Вона наголосила, що не має наміру подавати у відставку з посади Прем’єр–міністра, а для того, щоб звільнити уряд, команда Януковича ще мусить назбирати голосів у парламенті. Народний депутат Юрій Кармазін заявив на прес–конференції, що Тимошенко запропонувала переформатувати уряд. У засіданні брали участь депутати всіх груп «НУНС», крім «За Україну!» та Української народної партії. Представник «ЗУ!» Ксенія Ляпіна пояснила, що група давно не бере участі в засіданнях фракції і не входить до коаліції з БЮТ і Блоком Литвина.

До речі, вчора фракція «НУНС» поповнилась новим народним депутатом — присягу склав екс–«губернатор» Рівненщини Віктор Матчук.

Суд і вибори

Юлія Тимошенко назвала провокацією той факт, що скаргу на вибори у Вищий адміністративний суд подав депутат із БЮТ Віталій Барвіненко. «Це провокація Партії регіонів, тому що подавати скаргу можу тільки я сама або особа, якій я це довіряю. При цьому у встановленому законом порядку», — заявила вчора Тимошенко. Сам Барвіненко заявив, що його позов не має відношення до оскарження результатів виборів кандидатами у президенти. «Він стосується винятково конкретних моментів організації виборчого процесу під час проведення голосування та підрахунку голосів 7 лютого», — заявив депутат через прес–службу.

Учора прихильники Партії регіонів встановили близько 30 наметів біля будівлі ВАСУ. Намети «регіоналів» розташувались на розі вулиць Грушевського та Московської.