Ворожіння на бабаках

Ворожіння на бабаках

Відтепер метеопрогноз, базований на віщих тваринах, стає вдвічі точнішим. Адже, крім харківського бабака Тимка ІІ, погоду провіщатиме і подружжя бабаків львівських — Миші й Марусі. Як уже писала «УМ», цьогоріч галицьких бабаків перевели на «старий стиль», відтак будити їх почали не на «американське» 2 лютого, а на Стрітення — 15 лютого. На думку львівських екологів–патріотів, перенесення дня Бабака зумовлене прагненням відродити українські традиції «свого свята» — Стрітення. Щоправда, патріоти–природолюби якось призабули, що в Галичині бабаки не живуть через відсутність степів.

Пісяючий хлопчик із судимістю

Пісяючий хлопчик із судимістю

20–річного студента 3 курсу Чернівецького університету, який кілька місяців тому вночі з друзями поглумився над пам’ятником Тарасові Шевченку у Чернівцях, Першотравневий районний суд засудив до двох років та шести місяців обмеження волі з випробувальним терміном на рік. Тепер щомісяця впродовж року хлопець повинен відвідувати кримінально–виконавчу установу, а її працівники стежитимуть, чи не накоїв він ще чогось надзвичайного.

Комфорт для нелегала

Комфорт для нелегала

Нелегальних мігрантів ніхто до нас не кличе. Але попри те, що незваний гість не подарунок для господарів, він — жива людина. І умови для його утримання повинні бути європейського зразка. Два такі центри для тимчасового утримання нелегальних мігрантів у понеділок відкрилися на Сумщині. Перший урочисто презентували на території відділу прикордонної служби «Середина Буда». Він може розмістити чотирнадцять осіб. Другий — Великописарівський центр — розрахований на шістьох мігрантів. «Перевага таких комплексів у мобільності й модульності, — пояснив «УМ» прес–секретар Сумського прикордонного загону Олександр Шишка. — Тобто у випадку зміни міграційних потоків центр можна перенести в інше місце. Для людей, які в них перебуватимуть, створені всі необхідні умови: є кімнати для чоловіків і жінок, установлені кондиціонери, душові, медпункт, словом — усе, аби мати комфортний тимчасовий прихисток».

Пляшка «в паранджі»

Пляшка «в паранджі»

Минулого тижня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв». Згідно з ним, до списку напоїв, вживання яких заборонене у громадських місцях, потрапило і пиво, і слабоалкогольні напої. Раніше для них робили виняток. Тепер «по пивку» не можна пройтися у скверах, парках, закладах культури (в тому числі в кінотеатрах), у підземних переходах, ліфтах і таксофонах, громадському транспорті та на зупинках, на дитячих і спортивних майданчиках, у закритих спортивних спорудах, у закладах охорони здоров’я, навчальних закладах, у приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування й під час масових заходів.

Бої без правил і пощади

Бої без правил і пощади

Нелюдський за своєю жорстокістю випадок стався минулими вихідними у сімферопольському нічному клубі «Z» («Зет»). У ніч із 12 на 13 лютого компанія молодиків спортивної зовнішності прийшла у розважальний заклад, щоб нібито відзначити день народження одного з них. Вони влаштували у клубі справжню бійню: трощили меблі, жорстоко лупцювали відвідувачів, а насамкінець забили до смерті власника закладу, який намагався заступитися за ні в чому не винних людей. А найстрашніше те, що дехто з молодиків має пряме відношення до правоохоронних органів.

Великодні канікули

Великодні канікули

Головне управління освіти і науки КМДА вирішило перенести весняні шкільні канікули в столиці з березня на квітень. Якщо за звичайним графіком канікули мали розпочатися 22 березня і тривати до кінця місяця, то тепер вони змістилися на 5—11 квітня. На такий крок довелося піти, щоб діти встигли надолужити згаяний під час карантину час. Як пояснюють у столичному управлінні освіти, новий графік школярської «відпустки» зручніший у тому сенсі, що, вийшовши 1 квітня (а це четвер) на навчання, школярі провчилися б усього два дні, а потім знову — три дні вихідні. А новий графік канікул «охоплює» великодні свята, відтак додається кілька днів для навчання.

Розбійники на грецькій дорозі

Розбійники на грецькій дорозі

Як повідомив начальник поліцейського управління грецької області Аттіка Янніс Дікопулос, 12 лютого його підопічні затримали 30–річного громадянина України, який разом зі своїм братом 2 квітня минулого року вбив поліціянта Теодора Спиридона і намагався вбити його колегу Георгія Анагностопулу. 34–річного брата затриманого українця наразі розшукують.

Шопінг і грабунок у Парижі

Шопінг і грабунок у Парижі

«У доньки мера Києва Христини Черновецької викрали сумочку з коштовностями на суму в 4,5 мільйона євро», — ця новина у понеділок умить облетіла світ, а грабунок став крадіжкою року. Як ідеться у повідомленні Бі–Бі–Сі, пограбували Христину близько 11–ї ранку в північному передмісті Парижа, коли донька Черновецького їхала з аеропорту Шарля де Голля в центр столиці Франції. Що робила донька мера в цей час у Парижі — невідомо. Утім, як повідомляє французьке видання «Лє Парізєн», «Христина Черновецька хотіла провести день у Парижі, зайнявшись шопінгом перед тим, як летіти в Нью–Йорк». Поки орендована машина Христини простоювала у пробці, невідомий зловмисник відкрив двері, витягнув сумочку з коштовностями на 6 мільйонів доларів і зник. Водій спробував наздогнати злочинця, але марно. Єдиною розрадою для доньки мера стало те, що злодій не вихопив іншу сумочку, в якій залишилася готівка на загальну суму близько 8 тисяч євро.

Всі статті рубрики