«Наша» пісня гарна й нова

«Наша» пісня гарна й нова

Після виборів у фракції «Наша Україна — Народна самооборона» розпочалися цікаві процеси. Не виключено, у фракції розродиться нова більшість. А одним із центрів можливої консолідації дехто поспішив назвати Арсенія Яценюка. Таку думку, зокрема, висловив народний депутат Давид Жванія. «Сьогодні мова йде про те, що, виходячи з результатів виборів, потрібно підтримати того кандидата, який буде готовий працювати на консолідацію фракції. Яценюк — найрезультативніший кандидат в президенти у фракції «НУНС», який демонструє, що готовий до діалогу», — сказав депутат із тимошенківської частини «НУНС». Принаймні ця частина підтримувала уряд до виборів. А після перегонів може стати суб’єктом переговорів про формування коаліції з Віктором Януковичем.

«Задружений» з Росією

«Задружений» з Росією

Наприкінці минулого тижня без п’яти хвилин переможець перегонів–2010 Віктор Янукович дав кілька інтерв’ю російським ЗМІ, з яких стали зрозумілими його наміри суттєво відійти від національних цінностей та зовнішньополітичних орієнтирів України, які останні п’ять років відстоював чинний Президент Віктор Ющенко. Російських журналістів у першу чергу цікавило «наболіле»: перебування Чорноморського флоту в Криму, статус російської мови, стосунки України з НАТО, присвоєння звання Героя України Степану Бандері тощо. І Віктор Федорович не розчарував іноземну аудиторію — запевнив північного сусіда в намірах дружби, а не «переписування історії» чи «насильницької українізації». Відтак, ще не вступивши на посаду Президента, фактичний переможець виборів відверто прогнувся в бік кремлівського ведмедя.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Підсудна перемога

Підсудна перемога

Результати виборів–2010 буде оскаржено в суді. Відмовившись визнавати підсумки перегонів, команда Юлії Тимошенко написала скаргу до Київського адміністративного суду. Коли друкувалося це число «УМ», інформація про подачу заяви ще не надходила. У будь–якому випадку БЮТівці обіцяли не баритися: Феміда мала отримати позов учора надвечір або ж сьогодні.

Формально скарга стосується дій Центрвиборчкому. За словами голови фракції БЮТ Івана Кириленка, ЦВК оголосила Віктора Януковича переможцем, і «не зважила на аргументи нашого кандидата, нашої політичної сили». Кириленко повідомив, що БЮТ надасть суду «вагомі», «серйозні» аргументи.

Всі статті рубрики