«Наша» пісня гарна й нова

16.02.2010

Після виборів у фракції «Наша Україна — Народна самооборона» розпочалися цікаві процеси. Не виключено, у фракції розродиться нова більшість. А одним із центрів можливої консолідації дехто поспішив назвати Арсенія Яценюка. Таку думку, зокрема, висловив народний депутат Давид Жванія. «Сьогодні мова йде про те, що, виходячи з результатів виборів, потрібно підтримати того кандидата, який буде готовий працювати на консолідацію фракції. Яценюк — найрезультативніший кандидат в президенти у фракції «НУНС», який демонструє, що готовий до діалогу», — сказав депутат із тимошенківської частини «НУНС». Принаймні ця частина підтримувала уряд до виборів. А після перегонів може стати суб’єктом переговорів про формування коаліції з Віктором Януковичем.

Цікаво, що в цьому ж інтерв’ю для ТВі Давид Жванія заявив, що визнає Віктора Януковича переможцем виборів, і закликав Юлію Тимошенко зробити те саме. Тут їхні дороги з Ю. В., певне, і розійшлись...

Є думка, що Мартиненко, Жванія й Ко намагаються зібрати більшість, аби розпочати переговори із Віктором Януковичем. Утім, у цьому немає нічого дивного: ці спритники завжди намагаються бути там, де можна знімати вершки. Попервах вони були з Ющенком, далі — з Тимошенко, чому б завтра не побігти до Януковича?

Інша група депутатів із «НУНС» категорично відкидає таку можливість. Зокрема, партія «За Україну!» В’ячеслава Кириленка (той проводить із соратниками окремі засідання) та її представники в парламенті вирішили не входити в коаліцію з Партією регіонів. «Заукраїнці» переконані, що «Віктор Янукович та очолювана ним Партія регіонів не керуються національними інтересами».