НОВИНИ ПЛЮС

16.02.2010

Депутатський корпус

Учора Центральна виборча комісія зареєструвала народним депутатом Віктора Матчука. У п’ятницю Президент звільнив Матчука з посади голови Рівненської ОДА. Екс–«губернатор» заявив, що указ про звільнення — це його спільне з Президентом рішення. Він висловив сподівання, що незабаром складе присягу депутата у ВР. Матчук заявив, що перше, за що планує взятися в парламенті, — звільнення Юлії Тимошенко з поста Прем’єр–міністра, передає власкор «УМ» Богдан Дем’янчук. Матчук повідомив, що й надалі залишатиметься головою обласної організації «Нашої України». Тим часом обов’язки голови облдержадміністрації виконуватиме перший заступник — Юрій Благодир, член Народної партії Литвина.

«Діти Кучми» повертаються?

Завтра Печерський суд Києва розглядатиме скаргу адвокатів екс–керівника Державного управління справами Ігоря Бакая щодо закриття всіх кримінальних справ, відкритих проти нього в Україні. Газета «Дєло» пише, що адвокати домагаються скасування двох постанов про притягнення Бакая до відповідальності як обвинуваченого і ще семи, де він фігурує.

Вітання Януковичу

Віктора Януковича нарешті привітав із перемогою на виборах президент Росії Дмитро Медведєв. «Вибори, що відбулися у відповідності до загальноприйнятих міжнародних стандартів, підтвердили прагнення громадян України покласти край історично приреченим спробам посіяти ворожнечу між народами наших країн», — зазначив у вітанні Медведєв. До «пошти» Януковича додалися вітання від прем’єр–міністра Великобританії Гордона Брауна, федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель тощо.