Торкнись екрана, і картинка оживе

Торкнись екрана, і картинка оживе

Те, про що в комп’ютерному світі кілька років ходили легенди, сталося: компанія Apple представила у Сан–Франциско новий планшетний ноутбук iPad. Подробиці майбутньої презентації і технологічні характеристики самої новинки тримали в суворій таємниці. Та, незважаючи на потужну систему безпеки Apple, чутки про те, що саме й коли саме (27 січня) презентує компанія, ходили ще з понеділка. І, як виявилося, фактично всі «злиті» у пресу технологогічні характеристики «планшетника», жваво обговорювані на інтернет–форумах, відповідають дійсності.

«Штучний» грип і загиблі журналісти

«Штучний» грип і загиблі журналісти

Разом із уже добре знайомою нам Ренатою Вольвенд від Парламентської Асамблеї Ради Європи нашу державу тепер контролюватиме 35–річна естонка Майліс Репс. Учора на своєму черговому засіданні Моніторинговий комітет ПАРЄ призначив Репс новим співдоповідачем ПАРЄ по Україні замість Сабіни Лойтхойзер–Шнарребергер (власниця неоковирного прізвища залишила Асамблею після того, як їй запропонували портфель міністра юстиції Німеччини). Як повідомила журналістам новопризначена «кураторка», на весняній сесії ПАРЄ може схвалити новий регламент Моніторингового комітету, згідно з яким доповідачі змінюватимуться що п’ять років. У такому разі хтось інший прийде й на зміну Ренаті Вольвенд, адже вона моніторить Україну вже значно довше.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У пошуках «зелених чоловічків»

У пошуках «зелених чоловічків»

Часи, коли на повідомлення про приліт НЛО науковці зневажливо крутили пальцем біля скроні, давно в минулому. Завдяки фільмам і серіалам на кшталт «Цілком таємно» навіть найменш «просунуті» громадяни вже в курсі, що ФБР, КДБ та інші спецслужби десятки років приховували правду про існування позаземних цивілізацій, потайки препаруючи у секретних лабораторіях тіла загиблих при падінні космічних «тарілок» інопланетних істот. Це, звісно, лише кіно, але не обов’язково дуже далеке від реальності. Принаймні той факт, що серйозні розмови про життя на інших планетах відбуваються в солідному науковому середовищі, змушує замислитися навіть скептиків.

Аналіз із Білого дому

Аналіз із Білого дому

Уперше після своєї інавгурації 20 січня минулого року президент США Барак Обама звернувся до Конгресу з традиційним щорічним посланням «про становище у країні». У доповіді, до якої було прикуто пильну увагу не лише Америки, а й усього світу, глава Білого дому проаналізував теперішню ситуацію в державі та виклав плани на майбутнє. Центральними у зверненні були проблеми виходу з кризи та подолання безробіття. Головним пріоритетом своєї адміністрації на 2010 рік Обама визначив створення нових робочих місць, а з 2011–го — замороження держвитрат на три роки.

Всі статті рубрики