Збочення української журналістики

Збочення української журналістики

Свою професію я дуже люблю, і за багато років газетярської практики жодного разу не пошкодувала, що вибрала колись саме журналістику. Попри це, час від часу стає соромно за те, що належу до представників засобів масової інформації. Ці неприємні періоди завжди збігаються з виборами різного масштабу. Ось і під час нинішніх президентських з гіркотою гортаю сторінки місцевих газет. І знову згадую свою кількарічної давності поїздку до Сполучених Штатів. Навчально–ознайомча програма двотижневого перебування називалася «Висвітлення виборів американськими журналістами». Завдяки їй мені разом з іще п’ятьма українськими колегами вдалося познайомитися з роботою двох десятків регіональних газет у штатах Вірджинія та Флорида, де на той час якраз проходили вибори до Конгресу. Якщо порівняти цей досвід з українськими реаліями, то...

На чолі зоря горить

На чолі зоря горить

Указ Президента Ющенка про ліквідацію пам’яток тоталітаризму багато хто, зокрема столичні чиновники, ігнорує. Зате в народу він знаходить дедалі активнішу підтримку. Переконатися в цьому могли кияни і гості міста, які у четвер увечері проїжджали через станцію столичного метрополітену «Театральна»: посеред лоба встановленої у вестибюлі величезної бронзової голови Леніна «сяяла» п’ятикутна зірка.

Курс — незмінний

Курс — незмінний

Віктор Ющенко переконаний, що й надалі — вочевидь незалежно від результату президентських виборів — зовнішня політика України залишиться незмінною. У цьому чинний глава держави запевнив під час прийому для представників дипломатичного корпусу. За словами Президента, передусім незмінними залишаються прагнення нашої держави до європейської та євроатлантичної інтеграції. «Упевнений, що з подоланням наслідків економічної кризи Україна знову буде серед європейських лідерів за темпами розвитку національної економіки, притоку прямих іноземних інвестицій», — наголосив Ющенко. І зазначив, що забезпечення умов для економічного розвитку «потребуватиме наполегливої роботи з утримання макроекономічної стабільності», важливим елементом якої залишається співпраця з Міжнародним валютним фондом та іншими світовими фінансовими організаціями.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вибори для «чайників»

Вибори для «чайників»

У день виборів виборчі дільниці працюватимуть із 8–ї ранку до 20–ї вечора. Як правило, найбільша явка спостерігається у першій половині дня. Тож, якщо хочеться уникнути черг і натовпів, доцільно йти на дільницю під вечір. Але краще не зволікати, бо можна спізнитися. Після того, як о 20:00 голова комісії зробить на дільниці оголошення про закінчення голосування, правом вибору зможуть скористатися лише ті, хто перебуває всередині, а нових уже не пустять.

Всі статті рубрики