Курс — незмінний

16.01.2010

Віктор Ющенко переконаний, що й надалі — вочевидь незалежно від результату президентських виборів — зовнішня політика України залишиться незмінною. У цьому чинний глава держави запевнив під час прийому для представників дипломатичного корпусу. За словами Президента, передусім незмінними залишаються прагнення нашої держави до європейської та євроатлантичної інтеграції. «Упевнений, що з подоланням наслідків економічної кризи Україна знову буде серед європейських лідерів за темпами розвитку національної економіки, притоку прямих іноземних інвестицій», — наголосив Ющенко. І зазначив, що забезпечення умов для економічного розвитку «потребуватиме наполегливої роботи з утримання макроекономічної стабільності», важливим елементом якої залишається співпраця з Міжнародним валютним фондом та іншими світовими фінансовими організаціями.

Президент запевнив, що співпраця з НАТО щодо виконання річних національних програм триватиме, наголосивши: одним із головних завдань найближчого часу є «надійне міжнародне гарантування національної безпеки України». Зі свого боку, наша держава «не зменшуватиме зусиль, спрямованих на боротьбу з міжнародним тероризмом та злочинністю, незаконним обігом зброї, наркотиків, торгівлею людьми» тощо. Також В.Ю. висловився за відновлення конструктивного партнерства з Російською Федерацією.

«Наші друзі і партнери — не лише в Європі та Північній Америці, а й в Азії, Африці, Південній Америці, Австралії, — звернувся Ющенко до дипломатів. — Ми надаємо вагомого значення розвиткові дружніх і взаємовигідних відносин із кожною з країн і міжнародних організацій, які ви представляєте».