Почім овес для «залізного коня»?

Почім овес для «залізного коня»?

«Об’єктивна причина для цього — зростання ціни на світовому ринку — від неї нікуди не дінешся, — пояснює «УМ» директор консалтингової групи «А–95» Сергій Куюн, — а оскільки нафтопродукти ми імпортуємо, то й на українських заправках пальне подорожчало. На бензин А–95 ціна у світі зросла десь на 15,5 відсотка, на дизельне пальне — більш ніж 17, тобто на 100 доларів за тонну. Якщо говорити про те, як стрибок цін позначився на українському ринку, то літр бензину в нас подорожчав на 73 копійки, дизпалива — на 80». Сергій Куюн припускає, що на ціни можуть вплинути і вибори: «Не виключено, що в цьому подорожчанні можуть бути й певні спроби політичної маніпуляції цінами з боку найбільшого гравця на ринку в особі групи «Приват», яка контролює близько 30 відсотків паливного ринку».

В ефірі — війна

В ефірі — війна

14 січня о 19.40 група депутатів Прилуцької міської ради і Чернігівської обласної ради, якими з Києва керував скандально відомий нардеп Олег Ляшко, перервала вихід в ефір програм телекомпанії «Прилуки». За словами представників БЮТ, на цей крок вони пішли тому, що телекомпанія кілька днів поспіль транслювала «наклепницький» фільм про Юлію Тимошенко, водночас не бажаючи показати «правдивий» фільм про кримінальне минуле Віктора Януковича, а також позитивні матеріали про діяльність депутата Ляшка.

Кримінал комунізму

Кримінал комунізму

Українське правосуддя надало юридичну оцінку штучному голоду, вчиненому над українським населенням у 1930–х. Цей прецедент на пострадянських теренах відкриває можливості для наступних кроків із розслідування та правової оцінки злочинів комуністичного режиму не лише в колишніх «радянських республіках», а й у країнах «соцтабору» та азійських «плацдармах світової революції». Справді, час переходити від політичних суперечок до реального кримінального розслідування діяльності угруповань, що призвели до смерті десятків мільйонів осіб в усьому світі, масового пограбування, винищення та нівечення соціальних та релігійних груп. За словами Віктора Ющенка, «рішення українського суду переводить будь–які дискусії навколо Голодомору з політичної у юридично–правову площину». Президент нагадує, що відновити історичну справедливість і дати юридичну оцінку таким злочинам — святий обов’язок перед пам’яттю мільйонів замучених і закатованих.

«Екшн» перед екраном

«Екшн» перед екраном

Після перегляду «бойовика» в звичайному вінницькому кінотеатрі чотирьом сотням глядачів довелося пережити реальну стрілянину, а троє з них отримали поранення. Як повідомляє обласна міліція Вінниччини, стрілянину в кінотеатрі влаштував колишній міліціонер, який посварився з дружиною, через що напився і пішов «шукати пригод».

Під знаком Василя

Під знаком Василя

Втаємничені українці знають: щороку 14 січня — на Василя — у Києві вручають премію імені Василя Стуса. Це вже традиція. Тому, напевно, й немає попереднього анонсу. А варто було, оскільки навіть у пам’яті найпоінформованіших українських журналістів цю традицію заступили президентські вибори.

Поза зоною досяжності

Поза зоною досяжності

«Починаючи з 2 січня оператори мобільного зв’язку повинні розпочати відправлення смс–повідомлень абонентам, які використовують мобільні телефони, занесені у «сірий» список», — зазначається на офіційному сайті Нацкомісії з питань регулювання зв’язку. Нагадаємо, з 28 березня 2009 року заборонено ввезення і реалізацію «мобілок» без реєстрації коду IMEI (міжнародного ідентифікатора мобільного устаткування) в базі даних Українського державного центру радіочастот. Якщо такий телефон використовується, він потрапляє до так званого «сірого» списку. У такому випадку абонент упродовж 90 днів після смс–попередження від оператора мобільного зв’язку має довести легальність свого телефону, інакше його «мобілку» відключать.

Любов до дітей по–дорослому

Любов до дітей по–дорослому

Сенсаційну і дуже сумну новину повідомив днями представник Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі в Харківській, Полтавській та Сумській областях Денис Котенко. Він стверджує, що його прийомну шестирічну доньку, всиновлену трохи більше місяця тому, хтось тривалий час жорстоко ґвалтував. Оскільки дитину взяли на виховання з міського дитячого будинку «Родина», то сирітська установа потрапила під пильне око правоохоронців та відомчих комісій.

Всі статті рубрики