Ялинка з какао–бобами

Ялинка з какао–бобами

Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо напередодні католицького Різдва за чотири години із чорного шоколаду змайстрував стилізовану ялинку заввишки 1 метр 32 сантиметри. Валентин не збирається продавати кондитерський витвір мистецтва, впродовж новорічних і різдвяних свят 20–кілограмова ялинка красуватиметься у вітрині однієї з ужгородських піцерій, де працює шоколадний митець.

Поету пригадали Майдан

Поету пригадали Майдан

Конфуз стався на засіданні Харківського міськ­виконкому, де мали затвердити список митців, номінованих чиновниками на грошову винагороду. Традиційно формальна процедура (перелік премійованих ухвалює група експертів напередодні. — Авт.), що мала б тривати не більше кількох хвилин, застопорилася через принципову позицію міського голови Харкова Михайла Добкіна. «Я зазвичай не втручаюся у рішення експертної ради, але не можу проголосувати за цей список», — нагадав він, що без його голосу у виконкомівців забракне правомочності нагородити митців. «Нам переробити увесь список?», — уточнила начальник міського Управління культури Світлана Бабицька, на що отримала заперечну відповідь. Виявляється, у мера виникли питання лише по кандидатурі Сергія Жадана, а з рештою, мовляв, він абсолютно згодний.

Розійшлися дві дороги

Розійшлися дві дороги

У Києві, нарешті, подбають про безпеку велосипедистів, облаштувавши для них окремі смуги руху на вулицях із найбільш інтенсивним транспортним рухом. Відповідне рішення депутати Київради ухвалили, враховуючи пропозиції від Асоціації велосипедистів Києва, узгоджені зі столичною Державтоінспекцією і транспортним управлінням Київміськдержадміністрації. Таким чином, Київрада затвердила перелік маршрутів, уздовж яких прокладуть велосипедні доріжки, а також програму їхнього облаштування — за проголосували 98 обранців із 115 присутніх на засіданні. Передбачається, що впродовж 2010—2011 років у столиці з’явиться 17 таких маршрутів.

«Суцільний хід» до Відня доведе

«Суцільний хід» до Відня доведе

Перетин західних кордонів України з європейськими державами для тих, хто подорожує або перевозить вантажі залізничним транспортом, незабаром буде спрощено, обіцяють залізничники. Керівництво «Укрзалізниці» і «РЖД» (Російські залізниці) домовилося про спільну реалізацію проекту «Суцільний хід» між країнами Східної і Цетральної Європи, повідомляє прес–служба українського монополіста.

Повинився примусово?

Повинився примусово?

Учора вранці офіційний сайт відділу громадських зв’язків Головного управління МВС України в Запорізькій області повідомив про «затримання громадянина Сотникова, який перебував у розшуку за підозрою у скоєнні вбивства 18–річного юнака». Правоохоронці інформують, що «після проведення співробітниками міліції роз’яснювальної роботи серед його найближчого оточення, підозрюваний 24 грудня сам здався». «УМ» довелося уточнювати: якщо він прийшов із повинною о другій годині ночі, то вже 25 грудня? Не хочеться вірити, що добове розходження у даті пояснюється уточненням деталей оформлення втікачеві явки з повинною...

Ваші гроші в урядових кишенях

Ваші гроші в урядових кишенях

Сумщина повністю виконала бюджет, проте громада не може скористатися заробленими грошима, повідомив на екстреному брифінгу заступник голови облдержадміністрації Олександр Цупро. «На обліку в Управлінні державного казначейства області залишилися не проведеними платіжні документи на загальну суму близько 58 мільйонів гривень. Уряд разом із Міністерством фінансів позбавили область можливості використовувати обласні кошти. Це означає, що Сумщина поклала гроші на рахунки казначейства, але користується ними хтось інший», — каже посадовець.

Новорічне дерево в українському декорі

Новорічне дерево в українському декорі

Кандидати в президенти України взяли участь у благодійному аукціоні «Бал президентських ялинок», організованому видавництвом «Інтернешнл Медіа». За задумом організаторів, кандидати мали прикрасити новорічні ялинки, після короткої презентації кожну ялинку виставляли на аукціон, а кошти, виручені з продажу, благодійники планують спрямувати до дитячого будинку «Діти отця Михаїла» (Чернівецька область), у якому проживає 270 хворих малюків.

«Кірпоманія» триває

«Кірпоманія» триває

Завтра, 27 грудня, виповнюється п’ять років, відтоді як після так званого «третього туру» президентських виборів–2004 у Бортничах, що під Києвом, на території власної садиби знайшли мертвим тодішнього міністра транспорту i зв’язку Георгія Кірпу. Офіційна версія слідства — самогубство, хоча існували припущення щодо насильницької смерті. За життя Георгій Миколайович заслужив двозначної слави: як одіозний можновладець епохи Кучми — з одного боку (зловживання на державних закупівлях, будував президентські резиденції, за рахунок саме його відомства нібито фінансувалася виборча кампанія Януковича, а також звозилися шахтарі до столиці на додаткових потягах), та найефективніший керманич Мінтрансу та «Укрзалізниці» — з іншого.

Всі статті рубрики