Пора, коли треба мудрішати

Пора, коли треба мудрішати

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Першим об’ктом візиту глави держави у Дніпропетровську область стала Обласна клінічна лікарня імені Мечникова. Точніше, фундаментально оновлене приміщення консультативної поліклініки, куди відвідувачі звертаються по першу допомогу. Тут усе зроблено на рівні найсучасніших вимог. Честь відкрити медзаклад випала саме Вікторові Ющенку. Під час урочистої церемонії з такої нагоди Президент приділив чимало уваги політичним аспектам. Насамперед йшлося про поліпшення інвестиційного клімату. Якщо на кінець 2004 року Україна отримала вісім мільярдів доларів США іноземних інвестицій за всі роки незалежності, то за наступні п’ять років — 39 мільярдів. Тому глава держави закликав цей час цінувати і пам’ятати, щоб «потім заднім числом не мудрішати».

Секрети Забужко

Секрети Забужко

Про новий роман Оксани Забужко «Музей покинутих секретів» ходять чутки з кінця літа. Читачі, потираючи руки, із дня на день чекають на її версію історії УПА. Те, що Забужко стала польовим істориком, всі зрозуміли з п’ятого номера журналу «Сучасність», в якому друкувалися уривки роману. «Це не зовсім так. Дія відбувається на початку 2000–х, закінчується навесні 2004 року. Насправді роман про любов наших сучасників — тележурналістки Дарини з Полтавщини та її львівського бойфренда Андріяна, — розповідає на прес–конференції письменниця. — 60–річна українська історія нанизана, як на шпульку, на історію однієї сім’ї. Члени цієї сім’ї не завжди знають одне одного, і кожен бачить цю історію зі своєї позиції».

Вона ще й на Новий рік?

Вона ще й на Новий рік?

Свято на майдані Незалежності 31 грудня матиме політичне забарвлення. Із власних джерел «УМ» стало відомо, що столичну компанію, яка відповідала за організацію новорічних святкувань на головній площі столиці, відсторонили від роботи. Нагадаємо, ще понад місяць тому Київська міська державна адміністрація повідомляла, що «відповідальність за організацію, технічне та фінансове забезпечення святкування новорічної ночі на майдані Незалежності взяло на себе ТОВ «Ель Стар». Буквально за два тижні до Нового року організатора святкувань вирішили змінити. «Нам зателефонували й сказали, що організацію новорічної ночі взяла на себе політична сила Юлії Тимошенко», — повідомило джерело.

Не п’яний, а неуважний

Не п’яний, а неуважний

«УМ» перевірила інформацію корейського видання The Korea Times і з’ясувала нові обставини ДТП за участю українського посла. Нагадаємо, в цій газеті з’явилося повідомлення, що 12 травня Надзвичайний і Повноважний Посол України в Кореї Володимир Бєлашов, будучи п’яним, скоїв дві дорожньотранспортні пригоди в самому центрі Сеула. Дипломат нібито протаранив дороге авто і, втікаючи з місця аварії, через кілька метрів в’їхав у таксі, після чого закрився в автомобілі й відмовився проходити процедуру медичного огляду, посилаючись на дипломатичний імунітет. «ДТП справді мало місце, — розповів у телефонній розмові з «УМ» третій секретар посольства України в Республіці Корея Тарас Федунків. — Але так звані факти, викладені у понеділок в корейському виданні, не відповідають дійсності».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Поплив кораблик...

Поплив кораблик...

Найстаріша кіностудія в Україні — Одеська, яка нещодавно відсвяткувала свій 90річний ювілей, незабаром «піде» з молотка. Фонд державного майна України прийняв рішення продати контрольний пакет акцій кіностудії (а належить дер­жаві 51 %), хоча ще два роки тому відхиляв таку ідею. Чимала частина акцій кіностудії належить приватному інвесторові ТОВ «Нова Кіностудія», яку пов’язують з Олександром Ткаченком, генеральним директором «1+1». І, очевидно, що саме діючий співвласник кіностудії стане головним претендентом на повний пакет акцій. «Спочатку ми дочекаємося остаточних результатів оцінки, подивимося, яким бачить Фонд держмайна умови подальшої приватизації студії, — коментує «УМ» Олександр Ткаченко новини щодо продажу Одеської кіностудії. — Ми маємо пріоритетне право з пропозиції купівлі й, безперечно, будемо цю пропозицію розглядати».

Ми тобі крила обламаємо!

Ми тобі крила обламаємо!

Скандал навколо єдиного вітчизняного лоукост–перевізника, компанії «Візз Ейр–Україна», учора отримав несподіване продовження. Компанія «Укртатнафта» розмістила на своєму сайті повідомлення: із сьогоднішнього дня вона перестає заправляти своїм пальним літаки з логотипом «Візз Ейр»! Причина — солідарність із співвітчизниками, яких 18 грудня нинішнього року довго тримали в закритому через негоду лондонському аеропорту «Лутон», а деяких поліція, мовляв, навіть побила.

Всі статті рубрики