РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.12.2009

114 мільярдів доларів

дозволила повернути в країну податкова амністія в Італії. За повідомленням видання The Wall Street Journal, нинішня амністія у цій країні є третьою за останні вісім років і розпочалася у жовтні. Вона передбачає, що громадяни можуть повертати приховані доходи в країну за умови сплати шести відсотків податку від величини активів. Уже з кінця лютого відсоткова ставка податку на приховані доходи зросте до семи відсотків. Цікаво, що майже неефективним виявився результат аналогічної податкової амністії у Росії, де за рік до бюджету було перераховано всього близько 100 мільйонів доларів, що в 55 разів менше, ніж в Італії.

 

22 мільйони гривень

додатково буде виділено на лікування українських дітей за кордоном. Відповідний закон підписав Президент України Віктор Ющенко. Як повідомляє офіційний сайт глави держави, закон передбачає збільшення обсягів бюджетних призначень Міністерству охорони здоров’я і дає можливість забезпечити проведення операцій хворим дітям, які потребують трансплантації кісткового мозку та перебувають на черзі МОЗу. Документ, підписаний Віктором Ющенком, Верховна Рада ухвалила 15 грудня.

 

7,9 мільйона доларів кредиту

надасть Товариству з обмеженою відповідальністю «Ергопак» — одному з найбільших українських виробників і дистриб’юторів споживчих господарчо–побутових товарів — Європейський банк реконструкції та розвитку. Кошти, повідомляють у ЄБРР, будуть спрямовані на розширення асортименту продукції компанії, експортних операцій у Росії та можливостей із вторинної переробки матеріалів. Кредит передбачає одноразове погашення заборгованості без амортизації після закінчення терміну дії.

 

250 тисяч психічно хворих

перебувають на стаціонарному лікуванні в Україні. Як зазначив під час наради з питань перспектив розвитку психіатричної допомоги міністр охорони здоров’я Василь Князевич, нині психіатрична мережа в нашій державі налічує 85 психіатричних та психоневрологічних лікарень, 29 психоневрологічних диспансерів, 23 психіатричні відділення і 820 психіатричних кабінетів. При цьому, констатують медики, кількість психіатричних ліжок у державі поступово зменшується і складає на кінець 2008 року близько 43 тисяч, або 93 ліжка на 100 тисяч населення. Водночас у МОЗ також відзначили тенденцію до скорочення кількості психічно хворих.

 

2 тисячі осіб

затримали цьогоріч українські прикордонники за незаконний перетин державних меж. За повідомленням Держприкордонслужби, ще 19 тисячам потенційних нелегальних мігрантів протягом цього року було відмовлено у в’їзді на територію України. Внаслідок чого кількість спроб незаконного перетину кордону зменшилася на 15 відсотків. Окрім того, цьогоріч прикордонники вилучили майже 960 одиниць зброї, близько 11,3 тисячі боєприпасів і дев’ять кілограмів вибухівки. А також 175 кілограмів наркотичних речовин і контрабандних товарів на суму 295 мільйонів гривень.

 

744 гривні

готові в середньому витратити на новорічні подарунки українці. Такі результати соціологічного опитування оприлюднила голова правління українського Інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка Ольга Балакірєва. Найбільше грошей готові витратити мешканці Криму — 1133 тисячі гривень. Найменше, у середньому по 600 гривень, — жителі Західної України. При цьому чоловіки готові витратити на подарунки в середньому 844 гривні, тоді як жінки — 716 гривень. Ольга Балакірєва також додала, що середня сума запланованих витрат на новорічні подарунки цьогоріч, порівняно з останніми двома роками, зросла удвічі.

 

60 відсотків росіян

шкодують про розпад Радянського Союзу. І їхня кількість не скорочується протягом останніх декількох років, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Аналітичним центром Юрія Левади. Не шкодують про розпад СРСР 28% жителів Росії. Найбільше шкодують про розпад СРСР пенсіонери (85%), люди з освітою, нижче середньої, з низькими доходами (79%) і жителі сільської місцевості (66%). На запитання, яку форму союзу між колишніми радянськими республіками ви підтримали б сьогодні, більшість респондентів — 27 відсотків — за об’єднання кількох республік за бажанням у тісніші союзи.

 

35, 3 відсотка українців

не схвалюють ініціативу уряду про реформування системи газових поставок у період опалювального сезону, а 71,3 відсотка стурбовані можливими проблемами з теплопостачанням і поставками газу у зв’язку з похолоданням. Такі дані соціологічного опитування наводить Інститут імені Горшеніна. Згідно з ними, ще 28,6% наших співвітчизників узагалі вважають непотрібними такі реформи. При цьому 82,3% українців нічого не знають про створення нової структури «Нафтогазмережі», яка має замінити існуючі облгази і міськгази. А 45,8% запевнили, що у випадку отримання двох платіжок на сплату послуг за газопостачання не оплачуватимуть жодної.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>