І згине тьма!

І згине тьма!

Освітлення тернопільських вулиць, за винятком хіба що центру, залишає бажати кращого. І хоч наприкінці жовтня виконком Тернопільської міської ради ухвалив рішення про виділення додаткових коштів для покращення вуличного освітлення, ті 50 тисяч гривень призначені, знову ж таки, на вирішення проблеми в центральній частині міста — зокрема, пішохідній історичній частині та парку імені Тараса Шевченка. Однак нещодавно обласний центр здобув можливість справді кардинально покращити освітлення своїх вулиць і навіть дворів та міжбудинкової території.

Бабці проти «Вікінга»

Бабці проти «Вікінга»

Перший камінь у його фундамент закладено в донецькому мікрорайоні Текстильник. Підприємство під робочою назвою «Вікінг» має розпочати переробку сміття вже у 2012 році. З його допомогою місцева влада планує позбутися продукованого городянами сміття, переробивши його на теплову та електричну енергію. Фахівці заявляють, що це стратегічний проект для країни, який, окрім покращення екології, допоможе забезпечити їй енергетичну незалежність.

Душпастирів — за парти

Душпастирів — за парти

Перша група із сорока священно­служителів Коломийсько–Чернівецької єпархії УГКЦ розпочала перепідготовку з дворічним курсом навчання у щойно відкритому в Коломиї Інституті богословської освіти імені єпископа Павла Василика. Новий духовний заклад, як повідомили «УМ» в єпархіальному управлінні, функціонуватиме у приміщенні Коломийського дяківсько–катехетичного коледжу.

Женя без мами

Женя без мами

Черкаський районний суд таки позбавив батьків­ських прав 40–річну Наталю Хабарову, жительку села Тіньки Чигиринського району. «УМ» розповідала про те, як ця жінка голодувала, протестуючи проти попереднього рішення Чигиринського райсуду, котрий ще в червні позбавив її батьківських прав на дворічну доньку Женю, звинувативши матір у пристрасті до спиртного і недогляді за дитиною. Та історія одержала великий резонанс у пресі й наробила чимало галасу. Оскільки в Черкасах відразу знайшлися бажаючі усиновити дитину, то батьки дівчинки заявляли про те, що їхня донька могла стати жертвою торгівлі дітьми.

Всі статті рубрики