Женя без мами

03.12.2009

Черкаський районний суд таки позбавив батьків­ських прав 40–річну Наталю Хабарову, жительку села Тіньки Чигиринського району. «УМ» розповідала про те, як ця жінка голодувала, протестуючи проти попереднього рішення Чигиринського райсуду, котрий ще в червні позбавив її батьківських прав на дворічну доньку Женю, звинувативши матір у пристрасті до спиртного і недогляді за дитиною. Та історія одержала великий резонанс у пресі й наробила чимало галасу. Оскільки в Черкасах відразу знайшлися бажаючі усиновити дитину, то батьки дівчинки заявляли про те, що їхня донька могла стати жертвою торгівлі дітьми.

Після такого розголосу справу Наталі Хабарової було повернуто на дорозслідування, і тепер новий вердикт, вже Черкаського районного суду, тільки підтвердив попередній. Повернути доньку, котра нині перебуває в одному з дитбудинків Черкас, Наталі Хабаровій не вдалося. Звинувачення у торгівлі дітьми виявилося нічим не підтвердженим, а факти недогляду за дитиною суд визнав достатніми для позбавлення матері батьківських прав. Таке рішення суду Наталя Хабарова називає несправедливим, а її представник у суді Станіслав Сурай обіцяє подати нову апеляцію.

Як заявила черкаському телеканалу «Вікка» представник усиновителів, юрист Жанна Тюріна, «наші дії — чекати завершення судового процесу, присвоєння дитині статусу позбавленої батьківської опіки, щоб усе–таки взяти дитину на всиновлення».