Пиріжок — у целофан

Пиріжок — у целофан

У це важко повірити, але в Україні є люди, які сприймають відсутність марлевих пов’язок у наших аптеках мало не як особисту трагедію. Знайома психолог Тетяна Зінченко каже, що ці особи ладні оббігти півміста в пошуках захисного засобу, зателефонувати всім знайомим, у яких гіпотетично могла б «завалятися» зайва маска, навіть підлабузнюються до працівників аптек (може, під прилавком є запас для своїх). Якщо знайти бажане не вдається, людина може впасти у відчай і нікуди не виходити. Або ж їхати в транспорті замотаною по самі брови в шарфик, хустку чи саморобну пов’язку, тривожно прислухаючись до кожного пчиху та покашлювання сусідів. Таке ставлення не є нормою, кажуть спеціалісти. Тим паче що наявність пов’язки аж ніяк не гарантує 100–відсоткове уникнення зараження грипом чи іншим ГРВІ.

Збоченець науки

Збоченець науки

Нові вражаючі подробиці щодо банди педофілів на чолі з ректором Київської державної академії водного транспорту повідомив учора пресі під час відкриття кінологічного центру в Ірпіні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Він, зокрема, підтвердив інформацію ЗМІ, що на чолі банди стояв очільник саме цього вишу, професор Михайлов. За словами Луценка, днями слідчі мають винести постанову про відсторонення Михайлова від займаної посади ректора академії, а Міністерство освіти — призначити виконувача обов’язків академії, аби скандал не завдав шкоди репутації відомого ВНЗ.

Служу на суші й у воді

Служу на суші й у воді

Старший лейтенант Внутрішніх військ МВС України Дмитро Гомбал, який очолював 10 листопада автомобільний патрульний наряд охорони громадського порядку в Одесі, врятував чоловіка, що кинувся в море топитися. Як сказали «УМ» у прес–службі відомства, про намагання якогось чоловіка вкоротити собі віку на пірсі пляжу Ланжерон військовослужбовців повідомив водій таксі, що проїжджав трасою приморської зони.

«Круті» і небезпечні

«Круті» і небезпечні

«Лексус», що належить меру Харкова Михайлу Добкіну, днями не розминувся з автомобілем «Хюндай», яким керувала 30–річна жінка. Учасниця дорожньо–транспортної пригоди з діагнозом: «закрита черепно–мозкова травма» та забиттям м’яких тканин грудної клітки й голови потрапила до лікарні швидкої невідкладної допомоги.

Брат ти мені чи не брат…

Брат ти мені чи не брат…

З 1 січня 2010 року в Україні набуває чинності антикорупційний закон (офіційна назва — «Про запобігання та протидію корупції»), який, окрім усього іншого, обмежує можливість працювати в державних органах влади близьким родичам. Відтак порушниками закону вважатимуться подружні пари, діти та їхні батьки, рідні брати і сестри, дідусі, бабусі, онуки, а також інші особи, за умови їх постійного проживання разом та ведення спільного господарства. Дія цієї норми поширюється на всі без винятку органи державної влади та на посадовців усіх рівнів, починаючи з посади Президента України і закінчуючи чиновниками органів місцевого самоврядування.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Російська кабала?

Російська кабала?

Напередодні Міністерство палива та енергетики України повідомило про продовження підготовки нової міжурядової угоди з Росією про співпрацю у постачанні блакитного палива. За повідомленням Мінпаливенерго, консультації щодо напрацювань будуть проведені у I півріччі наступного року. Російський проект угоди, який потрапив до «УМ», вимагатиме з українського боку твердої позиції щодо відстоювання національних інтересів. Зокрема, у 2 пункті 4 статті угоди росіяни знову наполягають на неможливості експортування російського газу Україною, навіть якщо він буде у надлишку.

Всі статті рубрики