РАХУНКОВА ПАЛАТА

13.11.2009

305,76 мільярда рублів

склав прибуток російського газового концерну «Газпром» у I півріччі поточного року, що майже вдвічі менше, ніж за аналогічний період попереднього року. Фа­хівці пов’язують це із значним падінням продажів об’єму блакитного палива, виручка від яких у I півріччі скоротилася на 39,7 відсотка, порівняно з цим самим періодом 2008 року. Загалом за шість місяців поточного року «Газпром» продав 240,1 мільярда кубометрів газу, тоді як за аналогічний період минулого року цей показник становив 309,1 мільярда кубометрів.

 

50 мільярдів фунтів

витратить Великобританія до 2050 року на будівництво десяти атомних електростанцій. Про це йдеться в енергетичному плані, складеному владою країни, повідомляє The Times. Відповідно до плану, будівництво АЕС має посприяти скороченню викидів парникових газів на 80 відсотків за рахунок закриття вугільних електростанцій. Першу АЕС планують відкрити вже у 2018 році. При цьому у 2015 році мають закрити одразу вісім електростанцій, які працюють на вугіллі. А до 2025 року влада Великобританії планує забезпечити за допомогою АЕС 25 відсотків потреб країни в електроенергії.

 

6,5 мільярда доларів

готові інвестувати в українську вугільну галузь іноземні банки в наступному році. За словами голови парламентського комітету з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва Наталії Королевської, наразі вже є домовленості з низкою іноземних інвесторів про кредитування галузі під державні гарантії. Королевська також додала, що вже підготовлено проект відкриття Державної лізингової компанії, яка має створити комплекс залучення інвестицій, зокрема у сфері поставок нового гірничошахтного обладнання на українські підприємства.

 

1 мільярд гривень

становить заборгованість із заробітної плати перед гірниками і шахтобудівниками у Донецькій області станом на 6 листопада. Як зазначається у повідомленні Донецької облдержадміністрації, 914,8 мільйона гривень — борг перед робітниками державних вуглевидобувних підприємств; 69,4 мільйона гривень зарплати винні своїм підлеглим власники недержавних підприємств; ще 32 мільйони гривень — заборгованість перед робітниками шахтобудівного комплексу.

 

24 мільйони гривень

із початку року відсудило у населення Запоріжжя місцеве теплопостачальне підприємство «Концерн «Міські теплові мережі». Як повідомила заступник гендиректора МТМ Тетяна Цедельник, загальний борг населення міста перед постачальником тепла становить 110 мільйонів гривень. Із виграних через суди 24 мільйонів гривень 14 млн. запоріжці сплатили добровільно — без залучення співробітників дер­жавної виконавчої служби.

 

15—20 мільйонів доларів

гуманітарної допомоги у вигляді медичного устаткування має намір надати мед­установам Криму департамент Сполучених Штатів Америки, реалізовуючи проект із покращення технічної оснащеності українських шпиталів.

 

5 тисяч одиниць зброї

здали добровільно українці у жовтні в ході місячника добровільної здачі незареєстрованої зброї. Згідно з повідомленням Департаменту зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ, наші співвітчизники принесли до райуправлінь міліції 259 одиниць зброї військового призначення, 206 одиниць нарізної спортивної та мисливської, 3800 одиниць гладкоствольної та саморобної зброї. Також, за підсумками місячника, до органів міліції потрапили засоби травматичної дії, вибухові речовини, снаряди, міни та гранати.

 

74 відсотки місць

у готелях та санаторіях Закарпаття на новорічно–різдвяні свята у 2010 році вже розкуплені. Спеціалісти схильні пов’язувати цю тенденцію з тим, що київські та московські туроператори, користуючись затишшям на ринку, прагнуть наперед викупити місця, щоб потім обійтися без місцевих посередників, через яких вартість путівок стрімко зростає.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>