Ми їх навчимо?

Ми їх навчимо?

Цього тижня до нашої країни прибули експерти Європейської оборонної агенції та компанії «Аугуста Вестланд». Йдеться не про аморфні й невизначені «дружбу і співробітництво» — гості мають чітко окреслену мету: ознайомитися з можливостями підготовки в Україні європейських екіпажів та фахівців із перевезань на вертольотах сімейства «Мі». Якщо «оглядини» пройдуть успішно, в Україні створять навчальний центр у рамках проекту Багатонаціональної вертолітної ініціативи.

«Тамівір» спішить на допомогу

«Тамівір» спішить на допомогу

Учора з Харкова на адресу Міністерства охорони здоров’я відправлено першу партію препарату «Тамівір». Це точний аналог швейцарських пігулок «Таміфлю», що упродовж останнього тижня зажили слави надійного порятунку від «каліфорнійського» грипу. До виробництва актуальних цієї осені ліків фармпідприємство «Здоров’я» готувалося рік. У травні препарат був зареєстрований. «Тамівір» виготовлятимуть не з власної, а зі швейцарської субстанції, оскільки «Таміфлю» захищений патентом. За словами директора фабрики Олександра Доровського, одна вітчизняна упаковка коштуватиме 13 доларів (приблизно 110—115 гривень), що втричі дешевше імпортного аналога.

Мистецтво з розуму

Мистецтво з розуму

На нескінченностях уявного простору плавають дивні та витончені фігури, за кожною з них — точні математичні розрахунки. Іноді вони такі прості, що математичний вираз можна вмістити поруч із фігурою на картині, а іноді, щоб пояснити саме зображення на картині, треба кілька років навчатися в університеті. На меті в організаторів виставки «Imadinary. Художня математика» — популяризувати науку серед народу. Один з організаторів, професор механіко–математичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка Сергій Овсієнко, каже: «У Німеччині 2008 рік був роком математики. Щоб зацікавити широку публіку і школярів, з’явилася ця виставка, яку підготував інститут математики міста Обервольфах. Вона мала величезний успіх. Нині на ній побували вже близько 350 тисяч відвідувачів. Україна — перша зі Східної Європи продемонструвала цікавість до цієї виставки».

Чекай другу хвилю!

Чекай другу хвилю!

В Україні є достатньо ліків для лікування хворих на грип. На цьому наголосив Президент України Віктор Ющенко, відвідавши медичні заклади Оболонського району столиці. Як повідомляє прес–служба Президента, глава держави відзначив ідентичність перебігу епідемії в Україні з іншими країнами (Росія, Німеччина, Австрія тощо), але «тільки в Україні в десять разів більше паніки і в сто разів більше ажіотажу. Віктор Ющенко наголосив, що цього року в аптеки завезено в чотири рази більше ліків, ніж минулого, і закликав людей припинити паніку й більше довіряти лікарям.

У Чернівцях уже вчаться через інтернет

У Чернівцях уже вчаться через інтернет

На період карантину на офіційному сайті міського управління освіти Чернівців www.osvita–cv.narod.ru відтепер розміщують завдання для учнів для самостійного опрацювання. Тут же — і адреси електронних скриньок педагогів, які надаватимуть консультації учням в електронному режимі.

Як завжди — крайні

Як завжди — крайні

Затриманих в африканській Демократичній Республіці Конго (ДРК) моряків із судна «Айленд оф Лак» таки судитимуть, проте... лише українців. Із сусіднього Габону на місце прибув посол України Сергій Мішустін, якому на переговорах конголезці повідомили, що переводять трьох затриманих українців до міста Кіншаса, оскільки в Матаді немає умов для їх утримання. У Кіншасі українців судитимуть. Тим часом, як повідомляє МЗС Росії, до російських моряків зняли всі претензії. Росія, на відміну від України, має дипломатичне представництво безпосередньо в ДРК, тож робота українських дипломатів тут значним чином забезпечується через росіян.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Діти, відкривайте свої «емейли»!

Діти, відкривайте свої «емейли»!

Учителька біології Олена Князева зі столичної гімназії №136 вирішила боротися зі школярським байдикуванням під час тритижневого карантину. Аби не робити тривалої перерви у навчанні, пані Олена створила спеціальний сайт, де «викладає» необхідні навчальні матеріали та завдання для своїх школярів. Відставати від програми, каже вчителька, — завелика розкіш: урок біології у дев’ятикласників усього раз на тиждень, щоразу — нова тема. Відтак зволікати не можна. «Виконання контрольних робіт через інтернет практикує зараз багато шкіл у Києві, — запевняє «УМ» Олена Князева. — А наш сайт ще й створено для навчання — він буде діючий і після карантину. Дев’ятикласники мають у ньому потребу найбільше, адже у них нема підручників. А їм наприкінці навчального року належить складати обов’язковий іспит із біології». Уся виконана робота буде зарахована школярам як робота в класі.

Всі статті рубрики