Притоптаний скарб

Притоптаний скарб

В одному зі звичайних приватних дворів села Нові Петрівці на Київщині «розквартирувався» справжній музей. Сотні іржавих експонатів часів Другої світової війни розмістив на своєму обійсті поціновувач історії Володимир Даниленко. Гранати, гільзи, солдатські каски, фляжки, уламки танків та навіть музичні інструменти — все це знайшло прихисток у гаражі та на спеціально відведеному «музейному» горищі. Серед цікавинок колекції — старенький радянський радіоприймач, який справно працює й нині, а також флакони з німецькими парфумами, що до сьогодні зберігають аромат…

Як уб’ють, то поховайте...

Як уб’ють, то поховайте...

Поблизу робітничого селища Лідіївка, що на Донеччині, ще в 2003 році відкрили спеціальний цвинтар, до речі, єдиний в Україні, де відбуваються перепоховання військовополонених часів Другої світової війни. «Реалізуючи статті Міжнародної угоди про увіковічнення пам’яті жертв війни й політичних репресій між Україною та Німеччиною, влада Донецька виділила півтора гектара землі під кладовище для німецьких військовополонених та інтернованих, які були підняті з аварійних поховань», — розповідає секретар комісії у справах увіковічнення пам’яті жертв війни Анатолій Дермайнер.

Ювілей крізь призму буднів

Ювілей крізь призму буднів

Минулої суботи Запоріжжя зустрічало поважних гостей із Києва. Президент України з летовища поїхав у Комунарський район, аби особисто вручити новоселам ключі від нових квартир. Один із п’яти будинків житлового комплексу «Південний», 120–квартирний красень на вулиці Новокузнецькій, за програмою «Доступне житло» запоріжці спорудили за рік (квартири у ньому, зауважу, чи не найдешевші на південному сході: 6 тисяч гривень за «квадрат»).

Всі статті рубрики