«Україна — важлива частина світу. Нам є чим пишатися»

«Україна — важлива частина світу. Нам є чим пишатися»

Наш вітчизняний безлад триває так довго і безпросвітно, що невміння облаштувати в межах країни нормальне життя автоматично породило розмови та дискусії про ментальну нездатність українців мати власну державу в принципі. Російські політики навіть спробували запевнити світ у тому, що проект під назвою «Україна» — історична випадковість, про яку невдовзі вже всі забудуть. Але чи так це насправді? Чи існує в природі ідея, яка пробудила б в українцях інстинкт національного самозбереження і здатність до колективного мислення? Про це в інтерв’ю «УМ» розповів кандидат філософських наук, відомий харківський історик Ігор Рассоха.

Де, де? У CНД

Де, де? У CНД

Учорашній саміт СНД у молдовській столиці для України пройшов передбачувано: Президент Віктор Ющенко провів низку планових зустрічей зі своїми колегами — в.о. президента Молдови Михаєм Гімпу, білоруським очільником Олександром Лукашенком та азербайджанським — Ільхамом Алієвим, але так і не перекинувся парою важливих слів із російським президентом Дмитром Медведєвим. Інтрига, результат якої, втім, був відомий заздалегідь (адже Москва на різних рівнях натякала на неможливість такої зустрічі) вирішилася по–інтелігентному. Як передає агенція «Новості–Молдова», Медведєв прибув до Палацу республіки за кілька хвилин до Ющенка, привітався з кожним з учасників саміту, а потім — і з українським Президентом, коли той увійшов. Це все.

Може, це така карма?

Може, це така карма?

До позачергових виборів Тернопільської облради навесні цього року регіон досить довго колотило через жорсткий конфлікт всередині облради і затяте протистояння між законодавчою та виконавчою гілками влади. Після виборів усі зітхнули з полегшенням, сподіваючись, що місцеві політики й посадовці нарешті дружно візьмуться за вирішення нагальних проблем. Додали оптимізму і перші сесії нової облради, яка, здавалося, запрацювала продуктивно. Але останнім часом градус протистояння невпинно зростає. Чергове засідання обласних депутатів показало, що таки знову щось негаразд у «нашому королівстві».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Є вже Порох у порохівницях МЗС

Є вже Порох у порохівницях МЗС

Головне зовнішньополітичне відомство України нарешті знову з головою, а в Кабінеті Міністрів однією «дірою» стало менше. Через сім місяців після звільнення Володимира Огризка Верховна Рада спромоглася посадити у вичахле крісло міністра закордонних справ Петра Порошенка.

Всі статті рубрики