НОВИНИ ПЛЮС

10.10.2009

Західні сусіди підтримали Україну в НАТО

Країни Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) підтримують євроатлантичні прагнення України та обіцяють надати необхідну допомогу в реалізації ключових реформ у сфері оборони для прискорення інтеграції нашої держави до ЄС і НАТО. Про це йдеться у спільній декларації, підписаній керівниками оборонних відомств Вишеградської четвірки за підсумками засідання в Будапешті.

На зустріч були запрошені керівники й представники оборонних відомств України та західнобалканських країн — Боснії і Герцеговини, Македонії, Сербії та Чорногорії. Українську військову делегацію очолював т. в. о. міністра оборони Валерій Іващенко. В рамках заходу відбулися консультації з питань військового співробітництва.

Спікер ВР АРК позивається до Москаля

Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко подав до суду два позови проти начальника міліції АРК Геннадія Москаля. Як повідомив журналістам сам спікер, він вимагає відшкодування моральних збитків двічі по 100 тисяч гривень. «Я думаю, що доти, доки Геннадій Геннадійович керуватиме кримським главком [міліції], буде конвеєрний процес подання позовних заяв», — відзначив «регіонал» Гриценко.

Кого не допустить Вінський

Голова Народно–патріотичного об’єднання «За демократію і справедливість» Йосип Вінський учора на прес–конференції в УНІАН пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб не допустити президентства Юлії Тимошенко та Віктора Януковича. Він пояснив: ці політики вже були при владі протягом останніх років і продемонстрували, що їхньою основною метою є не служіння інтересам держави, а задоволення власних інтересів. Екс–БЮТівець Вінський має намір «донести своє переконання до якомога більшої кількості громадян України», а підтримувати буде когось із молодих лідерів.