Старт об’єднаних

Старт об’єднаних

Рік знадобився власникам українських команд, аби зрозуміти, що наш баскетбол успішно розвиватиметься лише за умови функціонування єдиної ліги. За період розколу з’явилося кілька нових команд, які отримали шанс позмагатися в тодішній суперлізі чи УБЛ. Згодом деякі зникли, але найстійкіші минулих вихідних стартували в об’єднаному чемпіонаті. Уболівальники сподіваються, що це буде один із найбільш видовищних турнірів в історії: ще б пак, де ви ще у нас побачите 15 учасників в елітному дивізіоні ігрового виду спорту, якщо це не футбол? І вже стартові поєдинки показали, що колишнім лідерам надалі буде непереливки.

«Срібна» історія

«Срібна» історія

У багатьох українців Анталія асоціюється з відпочинком на березі Середземного моря. Утім сучасним «мушкетерам», які нині зібралися в цьому турецькому місті, не до відпочинку: тут відбувається головний турнір року — чемпіонат світу.

Не все одразу

Не все одразу

На гандбольній карті України амбітна жіноча команда «Смарт» із Кривого Рогу з’явилася лише кілька років тому. Утім швидкий прогрес гравців і стабільне фінансування дозволило в цьому році вперше виграти чемпіонський титул. Коли ж наказав довго жити багаторазовий чемпіон країни запорізький «Мотор», саме на «Смарт» ліг основний тягар відповідальності за обличчя нашого гандболу на європейській арені.

Мінус чотири для «Шахтаря»

Мінус чотири для «Шахтаря»

Справжньою окрасою звітного туру стало протистояння «Дніпра» й «Шахтаря». Окрім турнірної складової, в цьому матчі був присутній фактор особистісної зацікавленості деяких виконавців. У господарів мали шанс вийти на поле колишні «шахтарі» Селезньов, Белік та Лаштувка, які свого часу не підійшли Мірчі Луческу, а в «помаранчево–чорних» відновився Костянтин Кравченко — колишній кумир дніпропетровської «торсиди». І якщо підсумкова нічия й могла засмутити фанатів по різні боки «барикад», то сама гра точно принесла всім задоволення.

Регіонам — чемпіонат, збірній — керманича

Регіонам — чемпіонат, збірній — керманича

По обидва боки океану хокейний сезон уже в розпалі, а українці лише тепер нарешті вирішили, як проводити свій чемпіонат і кому довірити національну команду. Минулої п’ятниці ці питання розв’язав виконком Федерації хокею України, що відбувся в «найкращих» традиціях зв’язків із громадськістю — без інформування преси.

Довга шухляда Сузуки

Довга шухляда Сузуки

«Гран–прі Японії», який після трирічної перерви повернувся на автодром «Сузука», виявився вельми нудним дійством. Попри сподівання оптимістів, цей етап не назвав ім’я нового чемпіона. Аби тріумфувати достроково, лідерові команди «Браун» Дженсону Баттону було потрібно набрати на шість очок більше від партнера по «стайні» Рубенса Баррікелло. Однак британець вирішив не ризикувати. За підсумками кваліфікації Баттон узагалі був десятим, а в очкову зону (на восьме місце) потрапив тільки завдяки зіткненню болідів Сутіла й Ковалайнена, котрі йшли перед ним. Баррікелло теж провів не найкращу гонку і фінішував сьомим.

Карнавал п’яти кілець

Карнавал п’яти кілець

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулого тижня в аеропорту Копенгагена ледь встигали розгортати та згортати червоний килим. По ньому почергово проходили король Іспанії Хуан Карлос, президент США Барак Обама з дружиною Мішель, прем’єр–міністр Японії Юкіо Хатояма, президент Бразилії Луїс Ігнасіу Лула да Сильва. Усі вони прибули до Данії не для вирішення політичних питань, а для лобіювання своїх країн при виборі столиці Олімпіади–2016. По цьому ж килиму пройшли 106 членів Міжнародного олімпійського комітету (в тому числі українці Бубка й Борзов), які мали обрати столицю Ігор серед чотирьох претендентів: Ріо–де–Жанейро (Бразилія), Мадрид (Іспанія), Чикаго (США) та Токіо (Японія). Букмекери вважали фаворитами Чикаго та Ріо.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики