Зрізаний болгаркою

Зрізаний болгаркою

Уперше в історії ЮНЕСКО цей підрозділ ООН з науки, освіти й культури очолить жінка. Позавчора ввечері у штаб–квартирі ЮНЕСКО в Парижі відбувся п’ятий, вирішальний, тур виборів голови. Претендентів було двоє. За представницю Болгарії Ірину Бокову віддали голоси 31 із 58 членів виконавчої ради ЮНЕСКО, за висуванця Єгипту Фарука Хосні — 27.

Сто лідерів у столиці світу

Сто лідерів у столиці світу

Учора в найбільшому місті США почалася головна частина 64–ї сесії Генеральної Асам­блеї ООН: упродовж тижня триватиме загальна дискусія за участю лідерів різних країн світу, а їх до Нью–Йорка прибула рекордна кількість — більше ста. Учорашні дебати відкрив президент США Барак Обама.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ангела і «демони»

Ангела і «демони»

Знаєте, що є найпомітнішою відмінністю німецьких виборів від українських? Не відмінність партійних платформ, стійкість політичних переконань і навіть не беззаперечна орієнтованість усіх кандидатів передусім на державні інтереси. В око впадає інший підхід до вуличної політичної реклами. Замість клеїти свої плакати на стіни будинків, паркани чи навіть рекламні щити, дбайливі німецькі політики виставляють їх на спеціальних фанерних «триногах» або кріплять до стовпів «прищіпками». Завершилася агітація — і все акуратно приберуть. До речі, вже в понеділок — наступного дня після виборів, призначених на 27 вересня, — німецький центрви­–бор­чком обіцяє оголосити результати. Ні, ми точно не німці.

Про те, як проходить передвиборча кампанія «у них», кореспонденти «УМ» дізнавалися безпосередньо в Німеччині.

Всі статті рубрики