На кожного рухівця — десять «топтунів»

На кожного рухівця — десять «топтунів»

Двадцять років тому, 8—10 вересня 1989–го, в Києві відбувся установчий з’їзд громадських активістів різних політичних поглядів (від ліберальних комуністів до радикальних націоналістів) під назвою «Народний рух України за перебудову». НРУ зробив вирішальний внесок у здобуття Україною незалежності і згодом став партією. Напередодні святкування 20–річчя Народного руху Служба безпеки України зробила власний подарунок: розсекретила архівні документи КДБ СРСР, зібрані наприкінці 1980–х років, з приводу діяльності НРУ.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Зелена» висота

«Зелена» висота

Учора долар узяв 9–гривневу планку. Ні психологічною, ні фізичною цю межу вже не називають — бодай тому, що на початку року «бакс» упевнено брав і більші висоти. Вчора здати американську валюту можна було в середньому за 8,70—8,75 грн. за долар, а купити вже традиційно було проблематично — хоч за 8,95, як пропонували деякі банки, хоч за 9,05.

Безголові оказії

Безголові оказії

Замість одразу заблокувати парламентську трибуну, Партія регіонів учора зробила хід конем: перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович ліг на лікарняний. Оскільки самого спікера не було — Володимир Литвин заздалегідь попередив ініціаторів позачергового засідання ВР, що в цей день із плановою поїздкою відвідуватиме Кіровоградську область, — а другий віце–спікер Микола Томенко перебував у відрядженні в Криму, засідання відкрити було нікому. «Бачте, яка недолуга й безпорадна наша влада», — «сумно» розводили руками в кулуарах «регіонали». Мовляв, скликав Блок Тимошенко засідання, а про забезпечення його роботи й не потурбувався.

Всі статті рубрики