НОВИНИ ПЛЮС

05.09.2009

«Наша Україна» йде в намети

«Наша Україна» починає вуличну кампанію з обговорення проекту Конституції Президента Віктора Ющенка. Рішення встановлювати агітаційні намети ухвалили на засіданні президії політради партії, яке відбулося позавчора. «Наша мета — донести основні положення проекту Конституції та почути думку народу. Ми закликаємо українську громадськість бути небайдужою до власного майбутнього, впливати на політичне життя та визначати власну долю не лише під час виборів, а проявляти активну громадську позицію щодня», — переповідає рішення прес–служба «НУ».

Уряд

Сьогодні має відбутися чергова нарада Прем’єр–міністра з понад 10 тисячами голів сільських та селищних рад.

* * *

Кабінет Міністрів на попередньому засіданні виділив 350 млн. грн. на придбання автомобілів швидкої допомоги для сільських закладів охорони здоров’я. Також уряд знизив ціну на газ на комунально–побутові потреби для релігійних організацій до рівня цін, які діють для населення.

Арешт москвофіла

Голова СБУ Валентин Наливайченко анонсував на вчора арешти координатора руху «Севастополь—Крим—Росія» Валерія Подьячого. Проросійського політика було оголошено в розшук, «щоб примусово його доставити до суду. Думаю, сьогодні ми з цим зав­данням справимося», — цитує Наливайченка УНІАН.

Відповідаючи на питання, чи має СБУ у своєму розпорядженні інформацією щодо можливої наявності у Подьячого паспорта громадянина РФ, голова Служби безпеки сказав: «Це не має значення. Він громадянин України. Ми йому пред’явили звинувачення. Суд виніс ухвалу доставити його до суду».

Мазепа — тільки через референдум

У Полтаві пропонують провести міський референдум щодо встановлення пам’ятника гетьману Мазепі. Про це йдеться у листі депутатів міськради — соратників БЮТівського мера Матковського — до Президента Віктора Ющенка, який опубліковано в газеті «Полтавський вісник». «Ми пропонуємо відповідно до європейських демократичних стандартів провести дорадче опитування (консультативний референдум) у Полтаві, за результатами якого ми будемо діяти», — зазначили депутати.

Як відомо, раніше були дозволи на спорудження в місті пам’ятника Івану Мазепі, його мали відкрити вже влітку, однак потім БЮТівське керівництво Полтави дало задній хід.