Бронзова медаль із дешевизни

Бронзова медаль із дешевизни

Аналітики банку UBS вкотре визначили рейтинг вартості життя у найбільших містах світу. Для цього вони використовували такі критерії, як вартість оренди житла, однієї робочої години, вартість чоловічого та жіночого ділового гардеробу, тривалість робочого тижня, відпустки, а також ціна обіду в ресторані й податковий прес.

Щеплення чи нещасний випадок?

Щеплення чи нещасний випадок?

П’ятимісячному хлопчикові з села Грибовиця, Іваничівського району на Волині зробили щеплення вакциною «Пентаксим» 12 серпня, а 17 серпня дитина померла. Про це стало відомо лише тепер, і цей випадок почали пов’язувати з випадками трьох інших дітей, у Донецькій і Запорізькій областях, які померли у цей самий період після щеплення «Пентаксимом». Як і в попередніх випадках, лікарі заперечують, що причиною смерті стало щеплення. У випадку маленького волинянина висновок судово–медичної експертизи був такий: асфіксія вмістом травника, простіше кажучи, дитина відригнула і захлинулася.

Примадонна судиться за внука

Примадонна судиться за внука

Трьома судовими позовами завершилась сварка між батьками 11–річного Дені — російської співачкою Крістіною Орбакайте та її екс–чоловіком, бізнесменом Русланом Байсаровим. Скандал почався відтоді, як Крістіна поїхала з сином в Америку. Батька «зіркової» дитини обурило, що його про це не повідомили. Через деякий час Руслан Байсаров написав заяву в суд: він хоче визначити місце проживання Дені. Що цікаво, відповідачами в цій справі виступили Крістіна Орбакайте та її колишня свекруха, чеченка Кафірат Байсарова, яка в цей час також у судовому порядку вимагала... надати винятково їй право виховувати онука.

Естетика «ні» і дулі

Естетика «ні» і дулі

На сім днів «контемпорарі арту» до Львова з’їхалися провідні митці та аматори постмодернового мистецтва з усього світу. Естетично стурбовані львів’яни мали можливість досхочу потішитися прекрасним на різноманітних виставках, інсталяціях, перформенсах та кінопоказах. Штаб–квартирою, чи головним арт–простором «мистецьких актуалів», стала напівзруйнована «Фабрика повидла», розташована на околицях Львова. Зрештою, сучасний арт охопив увесь Львів, хоча не став масовою акцією, притягальною для люмпенів. Як розповів «УМ» натхненник перформенсу, культовий львівський митець Володко Кауфман, не дивно, що сучасне мистецтво не збирає повних стадіонів як поп–шоу. До того ж у нього інше соціальне завдання — воно повинно сказати суспільству своє «ні» чи навіть показати дулю. А те, що пересічні люди часто уникають шансу замислитись над найбільш кричущими проблемами, є не проблемою сучасного мистецтва, а певним діагнозом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Махновщина» на «Таврії»

«Махновщина» на «Таврії»

«Швидка допомога» не встигала перевозити всіх поранених. Зараз 39 постраждалих (у тому числі два міліціонери) у важкому та у середньому стані перебувають у лікарнях, а ще 50 людей «відбулися» гематомами та струсом мозку. За словами начальника медичної частини Центральної лікарні Нової Каховки Анатолія Ковальова, вони не були готові прийняти стільки важко поранених людей: «Нам катастрофічно не вистачає лікарів та медикаментів, щоб допомогти усім, хто постраждав на цій «війні». Ми працюємо у надзвичайному режимі. Двом пораненим зробили важкі операції на головному мозку. Іншим надаємо медичну допомогу в належному обсязі. Доводиться викликати медиків із дому».

Мікроб на блюдечку

Мікроб на блюдечку

У кримському місті Джанкой із четверга лихоманить сім’ї, де є маленькі діти. Батьки з тривогою приглядаються до своїх чад, аби не пропустити симптоми хвороби, яка уразила до вчорашнього дня вже 126 малюків. Перші хворі до джанкойської інфекційної лікарні почали поступати в четвер зранку. Під вечір госпіталізовано було вже 59 дітей дошкільного віку, тих, які відвідували дитсадочки №№ 1, 5, 6, 7, 9, 14, 16 і 38. У всіх наявні ознаки гострої кишкової інфекції — блювота, діарея, температура. Госпіталізованим — від 1,9 до 7 років. Орієнтовний діагноз, який ставлять дітям, — гострий ентероколіт.

Всі статті рубрики