Вчіться, щоб славити Україну

Вчіться, щоб славити Україну

Про те, що місто чекає на поважного гостя, чернівчани зрозуміли ще зранку. Вздовж вулиць стояли міліціонери у літній святковій формі. Першокурсники ж Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича знали, що саме заради них столицю Буковини сьогодні відвідає глава держави.

SOS без надії

SOS без надії

Балкер «Аріана» — напевно найжахливіший випадок із тих, коли до сомалійських піратів потрапляли в заручники наші співвітчизники. Вже чотири місяці судно дрейфує десь за 50 морських миль від узбережжя Сомалі, на ньому жахливі умови, закінчується вода, їжа й медикаменти. Останнє — дуже потрібно, адже серед команди двоє жінок, одна з яких мала викидень через місяць після захоплення «Аріани» піратами. Жінка залишається у дуже важкому стані, проте бандити відмовляються відпустити її окремо від усього екіпажу, за який вони хочуть десять мільйонів доларів викупу. Про це все знову нагадав капітан судна Воронов, який днями звернувся до української влади з проханням про допомогу. «Ми виснажені й сповнені відчаю», — зізнався капітан. Якщо хвора жінка не отримає найближчим часом кваліфіковану медичну допомогу, вона може померти, повідомив пан Воронов.

Крок до Вселенства?

Крок до Вселенства?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Минулого тижня на архієрейський собор Української автокефальної православної церкви під головуванням митрополита Мефодія (Кудрякова) зібралися усі десять архієреїв цієї конфесії. Серед іншого, церковні чини обговорили ситуацію в українському православ’ї після візиту Московського патріарха та прийняли звернення до Вселенського патріарха Варфоломія. У тому зверненні «першого серед рівних» владик православ’я попросили чимало серйозних речей.

Формат рекордний

Формат рекордний

За ініціативи тернопільського прес–клубу та підтримки міськради з нагоди Дня міста в обласному центрі «побачила світ» найбільша в Україні (а може, й не тільки) газета, розмір якої дорівнював приблизно 50 квадратним метрам.

Обухом біля під’їзду

Обухом біля під’їзду

Напад на голову фракції Партії регіонів у міській раді, екс–керівника Кіровоградської міської організації Партії регіонів, заступника міського голови Віктора Кухаренка збурив політичний бомонд Кіровограда. 28 серпня зранку трійця чоловіків спортивного вигляду, озброєних важкими предметами, напала на Віктора Кухаренка біля під’їзду його будинку. Один із нападників ударив невідомим предметом по голові, а решта била руками та ногами. Своїх облич злочинці не приховували. Коли до нападників підскочив водій службового автомобіля, ті швидко побігли з будинку. Нині Віктор Кухаренко з черепно–мозковою та іншими травмами лікується в нейрохірургічному відділенні обласної лікарні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Слідами ТигрЮлі

Слідами ТигрЮлі

Батьки збентежені: напередодні нового навчального року їхнім дітям просто на вулиці вручали незвичайні щоденники з політичним підтекстом: з обкладинки дивиться білий тигр із прем’єрською косою довкола голови та червоними серцями навколо. Неважко здогадатися, що зображено те ж саме бенгальське біле тигреня, яке тиждень тому подарували Юлії Тимошенко на «Чорноморських іграх» у Скадовську. Що цікаво, на агітаційних щоденниках не вказано ані накладу, ані друкарні. У БЮТ запевняють, що це не їхніх рук справа та просять не вбачати у невинних щоденниках агітацію в рамках передвиборчої кампанії свого лідера.

Всі статті рубрики