Чайка «пірнула» на дно

Чайка «пірнула» на дно

Аварія сталася у ніч на 12 серпня в одному із затонів на лівому березі Дніпра навпроти Херсона. Як стало відомо «УМ», козацька чайка «Спас» затонула не повністю, а лише частково — судно зарилося кормовою частиною, у якій розміщено двигун, під кутом близько 45 градусів у мул, але палуба човна не пішла під воду. На тому місці, де відбулася надзвичайна подія, також виявили нафтову пляму розміром 30 на 40 метрів. Пізніше з’ясувалося, що стався витік дизельного палива з бака корабля. Працівники Херсонського морпорту обгородили постраждалу акваторію спеціальними ботами й обробили сорбентом, який нейтралізує нафтопродукти. Відтак, запевняють вони, загрози навколишньому середовищу немає.

Туристи, міряйте температуру

Туристи, міряйте температуру

Уже у вересні в найбільших транспортних воротах України — аеропорту «Бориспіль» та морському порту Іллічівська, що на Одещині, — будуть встановлені тепловізори для виявлення хворих на «свинячий грип». Про це повідомив головний санітарний лікар Києва Анатолій Пономаренко. За словами фахівця, ці прилади дадуть можливість виявляти людей з ознаками хвороби (насамперед, підвищеною температурою тіла), оскільки «на око» медикам, які чергують у цих транспортних вузлах, важко знайти у пасажирів симптоми захворювання.

Погомонів з Ратушняком...

Погомонів з Ратушняком...

Останнім сюжетом на посаді кореспондента Закарпатської обласної телерадіокомпанії для місцевого журналіста Віталія Глаголи стало інтерв’ю з міським головою Ужгорода Сергієм Ратушняком. Цей сюжет подали багато телеканалів, розмістили інтернет–видання, тож уся країна побачила, як Ратушняк не соромиться вживати слова зі свого «побутового лексикону» на адресу окремих українських політиків і безпосередньо на адресу знімальної групи. Уже через кілька днів після того журналіста звільнили.

А що це ми, «хробаками» торгуємо?

А що це ми, «хробаками» торгуємо?

Днями працівники СБУ затримали в різних куточках Києва двох молодих торгівців комп’ютерними вірусами. Як повідомляє прес–центр СБУ, хлопці 20 та 23 років збували бажаючим електронні програми, призначені для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж.

«Бідонний архів» і міномет

«Бідонний архів» і міномет

Днями галицькі пошуковці знайшли унікальний архів Української Повстанської армії, запакований у два іржаві бідони. Документи належать до 50–х років, коли УПА перебувала в суворій конспірації, тому основний масив документів передавала на Захід або ховала «поглибше» у лісі. Отже, більшість документів ще чекає на своїх відкривачів. Документи ж, захоплені енкаведистами, одразу перекочовували до Москви. У віднайденому архіві — документи, фотографії та підпільні друковані видання. На думку істориків, знайдені папери належали референтурі пропаганди останнього надрайонного проводу ОУН Золочівщини, а зброя — одному з відділів УПА. Крім цього, виявили й артефакти повстанського побуту: казанки, лопати і навіть цигарки. Самі ж пошуки проводили Центр досліджень визвольного руху та Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

Всі статті рубрики