РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.08.2009

970 тисяч тонн

прокату експортувала наша держава у I півріччі цього року до Китаю, що в 90 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Як повідомив директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» Володимир Власюк, значне збільшення обсягів продажу української продукції пов’язане зі зниженням собівартості товару вітчизняного виробника за аналогічну китайську. Водночас, додав пан Власюк, знизився експорт українського прокату на традиційні ринки збуту: на Близький Схід (10%), до країн Європейського Союзу (50%), а також США (70%).

 

600 тисяч абітурієнтів

можуть бути зараховані до вищих навчальних закладів цього року, прогнозують у Міністерстві освіти та науки України. За словами директора Департаменту вищої освіти МОН Ярослава Болюбаша, цьогоріч відбувся повний перехід на прийом до ВНЗ винятково за сертифікатами зовнішнього оцінювання, а також удалося досягти найвищого рівня інформування абітурієнтів, їхніх батьків та громадськості про хід проведення конкурсу. Пан Болюбаш також додав, що на консультативну телефонну лінію МОН не надійшло жодного дзвінка про випадки хабарництва.

 

13 тисяч магістрів і спеціалістів

цього року додатково замовило Міністерство освіти та науки, таким чином збільшивши держзамовлення на підготовку у вищих навчальних закладах фахівців освітньо–кваліфікаційних рівнів. У зв’язку з цим МОН направило до керівників вищих навчальних закладів листа про продовження прийому абітурієнтів за напрямом «бакалавр» і «магістр» до 25 серпня. Як уточнив директор Департаменту вищої освіти МОН Ярослав Болюбаш, за державні кошти додатково цьогоріч дипломи отримають шість тисяч магістрів і понад сім тисяч спеціалістів.

 

1,3 тисячі фактів cамогоноваріння

виявили правоохоронці Донеччини з початку року. А за збут виготовленого продукту міліціонери регіону порушили 42 кримінальні справи. За повідомленням начальника Управління громадської безпеки обласного Управління внутрішніх справ Олександра Москаленка, нині правоохоронці посилено займаються виявленням осередків самогоноваріння, господарі яких заради власної наживи споюють усю округу. Пан Москаленко також додав, що міліціонери мають дуже мало важелів впливу на таких порушників, а проблема самогоноваріння вимагає законодавчого врегулювання.

 

465 міліціонерів

охоронятимуть порядок під час проведення Національного Сорочинського ярмарку, який проходитиме з 19 по 23 серпня на Полтавщині. За повідомленням Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Полтавській області, цього року кількість правоохоронців, у порівнянні з попередніми роками, буде зменшена у зв’язку із застосуванням нових методів охорони громадського порядку. Зокрема, йдеться про встановлення камер відеоспостереження, які мають покрити практично усю територію ярмарку. Крім того, правоохоронці мають намір встановити у людних місцях кнопки тривоги, звідки кожен зможе викликати наряд міліції.

 

62,2 відсотка

або 4,6 мільйона гектарів земель інвентаризовано в Україні станом на 1 липня, повідомляє Державний комітет із земельних ресурсів. З них площа наділів несільськогосподарського призначення становить 77,8%, або 7,9 мільйона гектарів. Лише за I півріччя цього року інвентаризацію провели на площі 275,5 тисячі гектарів. Держкомзем також повідомляє, що цьогоріч на ці цілі в Держбюджеті передбачено 830,9 тисячі гривень. А в Управлінні територіального планування використання земель додають, що нині інвентаризації підлягають майже 7,5 млн. га в межах населених пунктів і понад 10 млн. га — земель несільськогосподарського призначення.

 

54 сироти

усиновлено цьогоріч на Житомирщині, ще 225 дітей — передано під опіку, повідомив заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ігор Орлов. За його словами, завдяки проведенню низки заходів у сфері сімейної політики в регіоні у I півріччі цього року вдалося створити два будинки сімейного типу. Пан Орлов також додав, що у рамках проведення профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Вокзал», соціальні працівники виявили 523 дитини, які займалися жебрацтвом. А за невиконання батьківських обов’язків 160 осіб позбавили батьківських прав.

 

12 відсотків

відпочивальників втратив цьогоріч Кримський півострів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Міністерство курортів і туризму АРК. Згідно з оперативними даними, 561 кримська оздоровниця заповнена нині не більше, ніж на 86,1%, тоді як минулого року цей показник дорівнював 97,2%. Якщо минулого року в таких закладах відпочило 749 тисяч осіб, то нині всього 576 тисяч людей. У міністерстві півострова також додали, що ситуація викликана світовою фінансовою кризою.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>