Армія знеструмлених

Армія знеструмлених

На це поскаржився тимчасово виконуючий обов’язки міністра оборони України Валерій Іващенко: «На сьогодні за заборгованість перед обласними енергопостачальними компаніями від електроенергії відключено 48 об’єктів та військових частин Збройних сил України». За його словами, 21 військову частину відключили повністю. Кількість відключених об’єктів зростає, тільки останніми днями знеструмили 15 військових частин.

Дніпро «їсть» береги і руйнує дороги

Дніпро «їсть» береги і руйнує дороги

Унаслідок інтенсивного руйнування берегової смуги річки Дніпро протягом квітня–липня цього року розмита ґрунтово–гравійна дорога, яка проходила суходолом між річкою та озером Симполя на ділянці 300 метрів у районі смт Любеч Ріпкинського району, повідомляє Управління з питань надзвичайних ситуацій Чернігівської облдержадміністрації. Обстеженнями встановлено, що річка з’єдналася з верхів’ям озера, спостерігається перетік дніпровської води через систему заплавних озер і стариць у глиб заплави. При цьому річкою відрізано близько 660 гектарів земель Любецької селищної ради, що створює загрозу відходу цих земель до території Республіки Білорусь і зміну проходження лінії державного кордону та частковий змив с. Кукари Ріпкинського району, інформує управління з надзвичайних ситуацій Чернігівської ОДА.

«Манна» небесна!

«Манна» небесна!

Учора на патріарха Московського і всієї Руси Кирила чекали у Сімферополі. Проте він ніяк не міг вилетіти з Донецька, де перебував із візитом останні дні. Так, учора близько одинадцятої ранку екстрено сів літак із російськими журналістами на борту, які мали супроводжувати Кирила впродовж його візиту в Сімферополі. Як виявилось згодом, злетіти літаку завадили... птахи. Два великих соколи потрапили у двигуни літака. У результаті журналістів пересадили в літак, на якому пересувається патріарх Кирил.

У Кирила — годинник за 20 тисяч євро

У Кирила — годинник за 20 тисяч євро

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ще перебуваючи в Києві, патріарх Кирил під час одного з публічних виступів заявив: «Невтримний споживацький інстинкт, що опановує сьогодні все більшу кількість людей, насправді позбавляє їх звичайної радості від придбання якихось речей. Виникає аномальна ситуація, коли людина, піддаючись рекламі і слідуючи моді, починає гнатися за останніми моделями мобільних телефонів і автомобілів...»

Військо Дядечка Василя

Військо Дядечка Василя

«Ти в якій частині служив?» — суворе питання. «Що–що?», — ще встигає промовити бідолашний нікчема, який просто так начепив синій «тільник», перед тим, як потужний, добре поставлений удар десантника збиває його з ніг. Напевно, жоден рід військ не відзначає своє свято з таким розмахом і запалом, як ті, що приходять із неба. 2 серпня — свято для восьми тисяч українських солдатів та офіцерів, які зараз служать у Збройних силах України: у 25–й окремій Дніпропетровській повітряно–десантній бригаді 6–го армійського корпусу, 95–й окремій аеромобільній бригаді 8–го армійського корпус у Житомирі, 79–й окремій аеромобільній бригаді Командування Сухопутних військ, яка дислокується у Миколаєві, та 80–му окремому аеромобільному полку 13–го армійського корпусу у Львові. Вулиці саме цих міст захоплять завтра сині тільники та блакитні берети, традиційно обійнявшись по двоє–троє. Веселі, зухвалі і, що гріха таїти, «розігріті» десантники гулятимуть містами, співатимуть, мірятимуться силами і взагалі святкуватимуть так, як вміють лише вони. А от випадковим перехожим краще не ставати на дорозі козакам і, тим паче, не провокувати їх і не вестися на їхні провокації.

Банкірам — тюрми!

Банкірам — тюрми!

...Біля метро «Лівобережна» вчорашнього ранку групувалася юрба, набираючи організованого вигляду. Лідери груп відзначали у списках новоприбулих і радили всім запам’ятовувати свій номер. Кожен лідер вочевидь відповідав за сотню «номерів» і, зібравши всіх «своїх» докупи, вів їх якнайближче до Виставкового центру, вхід якого вже оздоблено «рамками»: тут мала відбутися зустріч із лідеркою БЮТ. Утім запускали сюди не всіх. Більшість прибулих шикувалася неподалік, перед Патріаршим собором УГКЦ. Дорогу до виставкового цен­тру охороняли міліціонери і спецназівці. «Сотні» на чолі з лідерами, озброєними раціями і списками, складалися з представників найрізноманітніших прошарків населення. В одних колонах крокували переважно старші жінки, в інших — студенти й підлітки, ще в інших — чоловіки з ознаками запою, далі — неповносправні. Переважали люди працездатного віку.

Кварт–плата

Кварт–плата

Мешканка невеличкого міста Перечин на Закарпатті Валентина Козуб упродовж трь­ох останніх років удруге перемогла в розіграші однієї з державних лотерей. Щасливиця (мати двох дітей і звичайний лікар–лаборант місцевої лікарні) отримала головний приз — однокімнатну квартиру в місті Ірпінь, що під Києвом. Щоправда, помешкання жінці передадуть пізніше — впродовж року, запевняє компанія–оператор лотереї. Наразі триває зведення житлового будинку, власницею однієї з квартир в якому і стала переможниця.

Слідом за провідником

Слідом за провідником

Сьогодні з села Соснівка стартує велопробіг «Європейськими стежками Степана Бандери». Група з 14 молодих велосипедистів проїде близько двох тисяч кілометрів і відвідає визначні для видатного українця місця, завершивши пробіг на День незалежності України у Мюнхені на могилі Степана Бандери. «Ми будемо проїжджати Жовкву, де Степан Бандера вчився, Старий Угринів, де він народився, Сокаль, куди прибув після звільнення з польської тюрми, і ще багато визначних для Бандери та історії України міст», — розповів «УМ» координатор велопробігу Павло Савчук.

Небідна Ліза

Небідна Ліза

Родина глави держави до останнього намагалася приховати від сторонніх очей велике сімейне свято. Але в останні дні чутки про можливе весілля Андрія лише набирали розголосу. І не спроста. У четвер о 18.00 у Печерському РАЦСі Києва син Віктора Ющенка Андрій розписався з Лізою. Про це знали лише найближ­чі, кажуть журналісти ТСН, яким удалось «пронюхати» інформацію про одруження. Їх не впустили у приміщення РАЦСу, проте телевізійникам удалося з’ясувати деякі деталі. Як виявилось, батько нареченого Віктор Ющенко приїхав на весілля сина із запізненням на півгодини.

Всі статті рубрики