Брудна Феміда

Брудна Феміда

Народним депутатам України, які входять до однойменної прем’єрської фракції, не звикати воювати з людьми. І в першу чергу тому, що «лозинських» у парламентських лавах БЮТу принаймні кілька десятків (якщо згадати тих, хто не голосував за зняття депутатського імунітету з Лозинського, — так звана «група Портнова». — Авт.). Чому «група Портнова» відмовилася голосувати за позбавлення Лозинського недоторканності, можна пояснити лише народною приказкою: бо «одним миром мазані». І якщо екс–нардеп не гребував влаштовувати сафарі на людей, то Андрію Портнову заважають журналісти.

Абітурієнтський «дерибан»

Абітурієнтський «дерибан»

Лише другий рік триває вступна кампанія за новими правилами, тож не дивно, що нинішнього літа знову спливають недоліки, які не вдалося передбачити раніше. Зокрема, дозвіл подавати документи в будь–яку кількість ВНЗ призвів до того, що на престижні спеціальності валом повалили пільговики. «Моя донька вступає до Інституту міжнародних відносин, — каже батько однієї абітурієнтки Василь Павлович. — Так–от, на обраний нею факультет, куди набирають лише 25 осіб, уже зареєстровано більшу кількість пільговиків, ніж потребує держзамов­лення. І моя донька, яка отримала на тестуваннях 594 бали, не проходить.

Повернувся до школи. Героєм України

Повернувся до школи. Героєм України

Установленням пам’ятної дошки Герою України кулеметнику Михайлу Василишину на приміщенні загальноосвітньої школи в селі Спас Рожнятівського району, де він закінчив три класи в передвоєнні роки, завершилася чвертьвікова тяганина з відновлення справедливості, за яку так довго боролися донька і зять відважного фронтовика. До цієї нелегкої справи свого часу доклала зусиль й «Україна молода». Під рубрикою «Особливий випадок» у жовтні 2005–го в газеті було опубліковано розслідування «Один подвиг і одна «Золота зірка» — на двох Василишиних?».

Обкрадені сироти

Обкрадені сироти

Центрально–міський суд Макіївки відхилив скаргу Максима Касьянова, який підозрюється у привласненні компенсації для дітей Світлани Зайцевої, про незаконне порушення проти нього карної справи. Тепер перипетіями навколо зникнення солідної суми грошей (350 тисяч гривень) займеться слідство. І якщо вину підозрюваного вдасться довести, йому загрожує позбавлення волі від 5 до 12 років.

Формула Мовчана

Формула Мовчана

«Сумую, що так швидко пролетів час, і радію, що не так багато його змарнував», — про двоякий настрій свого дня народження за хвилину до початку творчого вечора в Українському домі зізнається Павло Мовчан, поет, публіцист, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, політичний і громадський діяч, лідер Всеукраїнського товариства «Просвіта», народний депутат. У середу в колі близьких по духу йому людей з музикою, віршами і великими букетами соняхів ювіляр відсвяткував своє 70–річчя. Про політику не говорили. Свято з самого початку наповнилося поетичною реальністю — сестри Тельнюк заспівали для ювіляра нову пісню «Все буде просто. Все буде, як зорі на небі», на яку надихнула артистів поема Мовчана «Мури». Ніна Матвієнко з дочкою Антоніною в подарунок принесли старовинні балади. Свої вірші подарувала Лариса Кадирова, її вправно доповнила Галина Стефанова під мелодію від Національного ансамблю солістів «Київська камерата».

Російський орел на повстанській могилі

Російський орел на повстанській могилі

Ця історія стала відома широкому загалу завдяки зверненню мешканців села Мшана Зборівського району Тернопільської області до депутата облради від ВО «Свобода» Сергія Демчишина. Люди з болем і обуренням поскаржились депутату, що рік тому на сільському цвинтарі відбувся незрозумілий акт загарбання могили українських Січових стрільців. Буквально за лічені години на ній, незважаючи на відповідну табличку, з’явилася кам’яна плита з написом, що там нібито поховані... бійці лейб–гвардії Преображенського полку російської армії, які загинули в 1917 році.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики