РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.07.2009

400 мільярдів євро
мають намір вкласти в реалізацію проекту з будівництва сонячних електростанцій в Африці і на Близькому Сході 12 європейських компаній. Це дасть змогу забезпечити 15 відсотків потреби Європи в електроенергії. Окрім того, згідно з планом, який отримав назву «Промислова ініціатива Desertec», сонячні батареї забезпечуватимуть частину потреб в електроенергії країн, де будуть збудовані. Ці держави обере комісія, яку планують створити в жовтні цього року. Також на неї буде покладено завдання розробити кошторис ініціативи.

 

1 мільярд доларів
виділять Сполучені Штати Америки на створення вакцини від вірусу А/Н1N1. Як повідомила очільник Міністерства охорони здоров’я США Кетлін Себеліус, ліки від недуги виготовлять до середини жовтня. Фахівці прогнозують, що кількість хворих на новий вірус, а також спалах хвороби припаде саме на осінь — коли почнеться сезон звичайного грипу, або діти після літніх канікул підуть на навчання. За останніми даними, кількість тих, хто вже захворів у світі на А/Н1N1, становить 94 512 осіб, з яких 429 людей померли.

 

52,8 мільйона тонн
становив обсяг вантажних робіт українських морських торгових портів упродовж січня–червня цього року, що на 21,2 відсотка менше, ніж за аналогічний період минулого року. За повідомленням Міністерства транспорту і зв’язку України, з 18 існуючих у нашій державі портів цьогоріч збільшили обсяги робіт лише чотири з них: Керченський ( 24,6%), Херсонський (2,6%), Севастопольський (0,9%) і Усть–Дунайський (16,9%).

 

42 мільйони гривень
має намір спрямувати на підвищення безпеки дорожнього руху влада Херсонської області впродовж 2009—2012 років. Планується, що результатом виконання Програми, затвердженої обласною радою, стане значне поліпшення стану безпеки дорожнього руху на вулично–шляховій мережі області, зменшення кількості постраждалих у дорожньо–транспортних пригодах, суттєве поліпшення умов дорожнього руху і регулювання транспортних потоків на дорогах.

 

38 мільйонів євро
надасть Львову Європейський банк реконструкції і розвитку на модернізацію дорожньо–транспортної інфраструктури. «Кредитний пакет» включатиме 12 мільйонів євро, які отримає комунальне підприємство «Львівелектротранс», і 26 мільйонів євро — «Львівавтодор». Як ідеться у повідомленні ЄБРР, гроші витратять на реконструкцію трамвайних ліній та інфраструктури вздовж двох найбільш завантажених маршрутів у Львові. Також кошти вкладуть у поповнення рухомого складу комунального транспорту міста і впровадження електронної системи продажу квитків.

 

9 мільйонів євро
виділив Україні Європейський Союз у рамках проекту TACIS на Програму підтримки вугільного сектору. Як зазначив керівник третього відділу представництва Європейської комісії в Україні Ганс Райн, проект включає розробку стратегії допомоги в цій галузі, а саме — реструктуризацію, питання вуглевидобутку, утилізації метану тощо. Також, додав він, проект перейматиметься і питанням безпеки шахт, для чого в його рамках буде запущено пілотний варіант «Безпечна шахта». Він передбачатиме втілення найкращих нововведень на рівні європейських стандартів.

 

1,6 мільйона людей
відпочили в Криму з початку цього року. За оперативними даними Міністерства курортів і туризму автономії, ця цифра на 14,3 відсотка менша, ніж за аналогічний період минулого року. Окрім того, інформує влада Криму, нині на півострові готові прийняти відпочивальників 549 оздоровниць, що на пару десятків закладів менше, ніж у 2008 році. Утім наразі коефіцієнт їхньої заповненості становить лише 75,7%. Організовано ж в оздоровчих закладах цьогоріч відпочили більше 374 тисяч людей, що на 17% менше, ніж минулого року за аналогічний період.

 

11 відсотків росіян
вважають гетьмана Івана Мазепу героєм України. Такі дані соціологічного опитування оприлюднив Всеросійський центр вивчення громадської думки. Згідно із ними, 30% росіян знають, хто такий Мазепа. Утім із них майже 26% вважають його зрадником. Ще 24% громадян Росії оцінюють гетьмана нейтрально, вважаючи, що він мав як свої переваги, так і вади. Водночас 28% росіян взагалі не змогли відповісти, хто з російських імператорів очолював російську армію в битві під Полтавою.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>