Гуляла Феміда Французьким бульваром...

Гуляла Феміда Французьким бульваром...

Нині вже нікого не здивуєш відверто заангажованими рішеннями Феміди, коли суд із райцентру може зупинити дію указу Президента або винести питання у господарчому спорі за сотні кілометрів від місця його дислокації. Утім перші прецеденти реагування правоохоронних органів (як не дивно це звучить) уже є. Щоправда, лише коли йдеться про рішення Феміди з престижного київського Печерська щодо гектарів землі елітного Французького бульвару в Одесі. На «дрібні» рейдерські загарбання наші органи уваги поки що не звертають.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Привіт від Годзика

Привіт від Годзика

У ставку, що біля виробничих будівель ВАТ «Лукойл–Одеський нафтопереробний завод», місцеві рибалки у вівторок побачили триметрового крокодила, який виповзав із води. Дізнавшись про екзотичних мешканців водоймища, туди негайно відправилися фахівці міського Управління з надзвичайних ситуацій. Незабаром водолази підтвердили: у ставку, на північно–західній околиці міста, справді завелися щонайменше дві рептилії.

Розплавлена Левандівка

Розплавлена Левандівка

Із самого ранку мешканців Львова не на жарт настрашили велетенські клуби диму — палала легендарна Левандівка, точніше ринок, що знаходиться в самому серці цього мікрорайону. За словами речника львівських еменесників Павла Василенка, пожежу, котра почалася близько шостої ранку, помітив охоронець ринку. Горіли крамнички та торговельні павільйони, збудовані із пластику. Тож вогонь поширився миттєво. Пожежі одразу було присвоєно найвищий ступінь небезпеки, а для боротьби з вогняною стихією були задіяні всі пожежні підрозділи Львова. Попри це вогонь гасили майже три години. Як кажуть пожежники, «олії у вогонь» додало те, що в кількох павільйонах знаходилися горючі матеріали.

Сховаємо Мазепу й на купюрах?

Сховаємо Мазепу й на купюрах?

Активістів обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» власкор «УМ» позавчора зустрів на полтавській вулиці Калініна, біля зупинки «Алмазна», вже близько дев’ятої вечора. Вони охороняли «свій» бігборд із зображенням гетьмана Мазепи, «скопійованим» із портрета на десятигривневій купюрі, та написом: «Мазепа переміг! Українська держава є! Ми у своїй, Богом даній країні». Як пояснив в. о. заступника голови обласного осередку «Свободи» Олег Головченко, саме цей бігборд на той момент залишався єдиним, який уцілів після «набігів» міської влади.

Вага слова

Вага слова

Олесь Доній вибирає з–поміж кількох десятків журналів, що розкладені на вагах перед кіоском «Преса». Нещодавно тут відбулося показове зважування українськомовної та російськомовної преси. Ваги з газетами та журналами українською показали лише 2,7 кілограма, натомість купка російськомовних видань потягла на всі 16,5.

Президентський строк — Юріїв день

Президентський строк — Юріїв день

Номером один у графіку Президента Ющенка під час робочої поїздки Харківщиною був візит до Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого. Півтори години глава держави ознайомлював студентів зі своїм новим проектом Конституції. Віктор Ющенко підкреслив, що більш важливого питання сьогодні немає. «Яке відношення має 18–річна людина до потреб зміни національної конституції? «Я молода, мені 18 років, я перебуваю на сході, як казав Пантелеймон Куліш, ви мені говорите про Конституцію, а там бузок цвіте..., — пробував «достукатись» до молоді Президент. — Ми зараз говоримо, де буде Україна: чи це буде європейська демократична держава, чи вона буде там, де була в минулому».

Всі статті рубрики