Дзвони вже, пірате...

Дзвони вже, пірате...

Вантажне судно «Аріана», захоплене піратами минулої суботи, на якому всі 24 члени екіпажу — українці, прибуло в сомалійський порт Хобіо. Усі заручники живі й здорові. Це наразі вся інформація про балкер, вантажений соєю, який прямував до Ірану і став здобиччю корсарів біля Сейшельських островів. Це вдалося дізнатися безпосередньо від капітана, з яким удалося зв’язатися представникам компанії–оператора судна «Аріана», грецької «Олоушенс Шіппінг Ко».

Про спокусу силових рішень

Про спокусу силових рішень

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чергове повідомлення про захоплення піратами судна з українськими громадянами, цього разу — всього екіпажу українців (щоправда, не під українським прапором) викликає не просто занепокоєння чи обурення. Спробуймо спроектувати подальшу поведінку українського політикуму щодо заручників у Сомалі. Адже ми вже маємо не просто досвід звитяги в подібній ситуації, а й досвід ганьби.

Є хто в нішах, обізвись?..

Є хто в нішах, обізвись?..

У Дзержинську в аварійному підземеллі шахти «Новодзержинська» не припиняються спроби пробитися крізь завали і відшукати гірників, які опинилися в так званому «кам’яному мішку». Як уже повідомляла «УМ», обвал крівлі стався в понеділок у другій половині дня на глибині 585 метрів. На небезпечній ділянці перебували 14 гірників, п’ятеро з яких устигли уникнути небезпеки. Доля їхніх дев’яти колег досі невідома.

Міліція з «градусом»

Міліція з «градусом»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сенсаційну новину про перебування очільника вітчизняного Міністерства внутрішніх справ в аеропорту Франкфурта–на–Майні оприлюднила німецька газета «Більд», яка повідомила перипетії з затриманням у Німеччині Юрія Луценка у стані алкогольного сп’яніння. За інформацією видання, міністра разом із його сином Олександром не пропустили на борт літака, що мав вилетіти до Сеула, через неадекватну поведінку обидвох. При цьому, повідомляє «Більд», «українці вчинили сварку з правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами й билися». Урешті–решт, охоронцям аеропорту довелося викликати підкріплення, а на сина міністра Олександра навіть були змушені одягти наручники.

Стоп, «рогатий»!

Стоп, «рогатий»!

Узагалі–то акція водіїв «рогатих» держпідприємства «Крим­тролейбус» почалась ще позавчора. Зупинивши роботу на чотири години, вони вимагали погасити борги з зарплати і «котили бочку» на нового гендиректора Геннадія Смірнова (той на посаді трохи більше місяця. — Авт.). Але Смірнову начебто вдалось задовольнити більшість вимог страйкарів. Тож учора зранку весь електротранспорт мав вийти на всі міські та міжміські лінії.

Півлітра повітря на пам’ять

Півлітра повітря на пам’ять

Галичани й надалі дивують підприємливістю, наздоганяючи навіть одеситів. Відтак на «довгий уїк–енд» у столиці Західної України вже навіть з’явилися продавці... повітря у банках. Незважаючи на кумедність акції охочі знайшлися — та й ціна «унікального» краму була невисока — всього–на–всього вісім гривень. Водночас туристична «торгівля повітрям» була винайдена не в Галичині і навіть не в Одесі — першими «збувати» вроздріб міський «кисень» почали в США та Голландії.

Злочин проти померлих

Злочин проти померлих

Невеличке село Раків під Києвом цієї неділі здригнулося від жаху. На сільському кладовищі, здавалося, пройшли воєнні дії. Нові й старі, дорослі й дитячі надгробки валялися на землі. Деякі були розтрощені майже на пісок. Одного разу оплакавши своїх родичів, тепер люди оплакували вже їхні могили. Наразі міліція відкрила кримінальну справу за статтею «наруга над могилами». Серед можливих варіантів — діяли скінхеди, бо на кладовищі знайшли багато слідів типового скінівського взуття; або сатаністи, хоча жодних знаків та написів злочинці не залишили. Як повідомляє прес–служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Київській області, це наймасовіше руйнування надгробків за останній час.

НАЦболіле питання

НАЦболіле питання

Голова Громадської організації «Вінницька правозахисна група» Дмитро Гройсман заявляє, що 1 травня під час святкової демонстрації у Харкові правоохоронці незаконно затримали 19–річну громадянку Російської Федерації Ганну Плосконосову, активістку забороненої екстремістської Націонал–більшовицької партії Росії (НБП). Юну нацболку, яка через політичні переслідування залишила батьківщину й отримала політичний притулок в Україні, доправили до Дзержинського районного управління міліції Харкова за звинуваченням у порушенні правопорядку під час проведення масових зібрань (стаття 185 адміністративного кодексу України). Суд визнав російську біженку винною й наклав адміністративне покарання — штраф у розмірі 204 гривні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики