Операція «Таргетпроект»

Операція «Таргетпроект»

Історія Харкова поповнилася ще однією костюмованою гангстерською сагою. Цього разу молодики у глибоких капюшонах та чорних рукавицях вдерлися до інституту «Укрміськбудпроект», аби змусити головного архітектора наукової установи Володимира Колесникова відмовитися від участі у конкурсі на заміщення вакантної посади директора. Крісло звільнилося наприкінці минулого року, коли збіг термін контракту попереднього керівника. На його місце тимчасово з приставкою «виконуючий обов’язки» призначений Олег Борщ, який до цього обіймав посаду начальника обласного відділення Державної архітектурно–будівельного комісії (ДАБК). Перейти з одного кабінету в інший його змусив бунт півтора десятка найбільших будівельних компаній міста, що вже добрих півроку звинувачують контролерів у непомірному здирництві і вимагають призначення достойного керівника цієї установи.

«Засквозило» за ґрати

«Засквозило» за ґрати

Убивство, як уже повідомляла «УМ», сталося 13 грудня 2007 року в під’їзді будинку № 38 по вулиці Нахімова. Двоє чоловіків з автомата «Калашникова» розстріляли впритул відомого у кримінальних колах міста гірників бізнесмена Сергія Смирнова, відомого за прізвиськом Сквозняк. Його супутницю, яка заходила до будинку разом з ним, тоді поранили. Головна версія, яку відпрацьовували правоохоронці, — вбивство через підприємницьку діяльність. На той час 31–річний Смирнов займався переробкою відвалів металургійного комбінату «Арселор Міттал Кривий Ріг», а також скупкою і продажем нерухомості. А сукупна вартість дорогих автомобілів, які були в парку Сквозняка, складала понад десять мільйонів гривень.

Бульдозер — на сміття

Бульдозер — на сміття

Куди зник бульдозер без однієї гусениці, ніяк не міг второпати тракторист, коли повернувся на берег Бистриці–Надвірнянської, де залишив спецтехніку з незначною поломкою ходової частини. Розгадку наступного дня знайшли «опери» Тисменицького райвідділу міліції на одному з пунктів прийому металобрухту в Івано–Франківську.

Всі статті рубрики