У Львові — автобусна війна

У Львові — автобусна війна

У п’ятницю ввечері зняли з літака російського бізнесмена, власника львівського автобусного заводу Ігоря Чуркіна. Його затримали і допровадили до обласної прокуратури для допиту. Напередодні суворо допитали і директора заводу. Нагадаємо, діяльність російського бізнесу серйозно дошкулила місцевій владі, адже колишня перлина місцевого автопрому — Львівський автобусний завод опинився серед злісних боржників із виплати зарплати. Як стверджує слідство — автобуси продавалися, але зарплати чомусь не виплачували. Обурені галицькі пролетарі неодноразово намагалися вибити кревні гроші з власників заводу, але останні все списували на кризу.

Облава в «макаронах»

Облава в «макаронах»

У неділю карабінери оточили одну з двох стоянок у Римі, поблизу станції Остієнце, звідки вирушають мікроавтобуси до України. Як розповів голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, поліціянти пояснили, що прибули у відповідь на скарги жителів кварталу, нібито незадоволених ситуацією на стоянці.

Гоголь офіційний

Гоголь офіційний

Цьогорічне 1 квітня — безпрецедентний день в історії незалежної України. Вперше на другий план відходить святкування Дня сміху, а на передній виступають загальнодержавні віншування з нагоди 200–річного ювілею Миколи Гоголя. Принаймні таку візію формує Міністерство культури і туризму України, яке днями представило програму урочистостей: крім традиційних ювілейних монет і марок, Гоголь явиться нам здебільшого в театральній та візуальній інтерпретаціях.

Сміх та й годі!

Сміх та й годі!

Одеська влада оголосила середу, 1 квітня, неробочим днем, традиційно надаючи змогу одеситам і численним гостям «узяти участь у широкомасштабних загальноміських заходах свята сміху». Почнеться Гуморина–2009 з урочистої церемонії відкриття мініатюрного пам’ятника Миколі Гоголю у Саду скульптур Літературного музею, після чого в Золотому залі музею буде відкрито ювілейні літературно–гумористичну композицію та виставку, приурочені до 200–річчя великого майстра гумору і сатири, що певний час мешкав у «морській столиці» у будинку №11 на теперішній вулиці Миколи Гоголя.

Підводні ангели–рятувальники

Підводні ангели–рятувальники

Невеликий і неглибокий став у Центральному парку Тернополя, який є відокремленою частиною основного водного плеса, аж ніяк не асоціюється зі смертельною небезпекою. Але саме він міг забрати минулих вихідних життя двох десятирічних хлопчиків. Ступивши на вже підталу за останні теплі дні кригу, аби поковзатись, діти раптово провалилися. На щастя,неподалік були люди, які відразу зателефонували до рятувальної служби. Еменесники прибули дуже швидко, однак один із хлопчиків уже зник під водою, а другому намагалися допомогти випадкові перехожі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За справедливість помру мовчки

За справедливість помру мовчки

У суботу надзвичайна подія сталася в прокуратурі Черкаської області. На прийом до обласного прокурора намагався потрапити 55–річний мешканець міста Тальне Михайло Музиченко. Наполегливий чоловік стверджував, що в нього незаконно відібрали 35 соток землі в центрі міста, а він ніяк не може добитися справедливості та повернути ту землю. Спочатку пан Михайло сидів у черзі на прийом, а потім вийшов із приміщення і попрямував до свого автомобіля. Там узяв голку та нитку і зашив собі рота (як пізніше пояснював, аби не кричати, коли обіллється бензином і підпалить себе. — Авт.). Прихопив із багажника каністру з бензином, озброївся запальничкою і знову зайшов у будівлю прокуратури.

Мишоловка для транзитного вирію

Мишоловка для транзитного вирію

Фахівці Державного комітету ветеринарної медицини нарешті назвали причину масової загибелі перелітних птахів у Лозівському районі. Як показало лабораторне дослідження, цинк та залізо, що потрапили у шлунки гусей, відповідно у десять і п’ять разів перевищили допустиму норму. Ці токсичні речовини входять до складу препаратів, якими фермери борються із засиллям гризунів, зокрема мишей та пацюків. За трагічним збігом обставин, вбивчою сумішшю поласували і півтори тисячі гусей, які летіли з Європи до російської тундри на гніздівлю. Серед них є й види, занесені до Червоної книги Росії.

Всі статті рубрики