Дарунок для Шевченка

Дарунок для Шевченка

Подарунок для Та­раса Шевченка зробила найстарша черкаська художниця Інна Кругляк. До 195–ї річниці з дня народження поета Інна Олексіївна намалювала картину «Реве та стогне Дніпр широкий». Усього за місяць. Тепер цю картину експонують у Черкаському музеї «Кобзаря». Там же недавно була й виставка робіт пані Інни.

Не контрабандист, але провокатор

Не контрабандист, але провокатор

Депутат Одеської міськради, лідер проросійської партії «Родіна» Ігор Марков, мріє про створення парламентської тимчасової слідчої комісії стосовно розслідування інциденту 21 березня, коли співробітники Служби безпеки України зайняли приміщення політичної організації, про що «УМ» повідомляла вчора. За словами депутата, офіс партії «Родіна» був захоплений бійцями спецназу СБУ «Альфа» без належних на те санкцій і під безпосереднім керівництвом голови обласного управління служби Анатолія Матіоса. Марков також стверджує, що за ним проводилось незаконне спостереження, а незадовго до інциденту була спроба його затримання спецпідрозділом міліції.

Кіровоград нерадіаційний

Кіровоград нерадіаційний

Комплексну програму захисту населення області від впливу іонізуючого випромінювання на 2009—2013 роки затвердила Кіровоградська обласна рада. Як уже писала «УМ, облрада в січні минулого року погодила клопотання державного підприємства «СхідГЗК» про отримання гірничого відводу для розробки родовища уранових руд безпосередньо під містом Кіровоград. Але питання соціальної угоди тоді залишилося відкритим . Адже вплив уранових копалень під містом очевидний — за останні роки кількість онкозахворювань у регіоні зросла на 14 відсотків. Підприємство було не проти частину прибутку давати на охорону навколишнього середовища і охорону здоров’я кіровоградців, але не мало згоди від Мінпаливенерго.

Прописка для пологів

Прописка для пологів

Мітингувальниці з кругленькими животиками та вже народженими дітьми разом зі своєрідною групою підтримки загальною кількістю близько ста осіб зібралися біля входу до приміщення мерії зранку, перед початком чергової сесії міськради. У руках вони тримали плакати з досить промовистими гаслами на кшталт «Не дамо закрити пологовий будинок — ми народжували в ньому». Власне про пекучу проблему знають не тільки в Кременчуці. Її активно «вентилювали» на всіх рівнях, у тому числі й столичному, ще влітку минулого року, коли вперше постало питання про закриття пологового відділення Другої міської лікарні, розташованої у правобережній частині міста, колишньому «посаді» Крюкові.

Всі статті рубрики