Дарунок для Шевченка

25.03.2009
Дарунок для Шевченка

Cамодіяльна художниця Інна Кругляк: «Таким я бачу Дніпро біля Черкас». (Фото автора.)

Подарунок для Та­раса Шевченка зробила найстарша черкаська художниця Інна Кругляк. До 195–ї річниці з дня народження поета Інна Олексіївна намалювала картину «Реве та стогне Дніпр широкий». Усього за місяць. Тепер цю картину експонують у Черкаському музеї «Кобзаря». Там же недавно була й виставка робіт пані Інни.

«Якщо врахувати, що Інна Олексіївна є самодіяльною художницею, бо все життя працювала викладачем хімії, і що їй уже виповнилося 85 років, то таке вітання Кобзареві — просто диво. Ви подивіться, як талановито написана ця картина», — каже директор музею Ольга Шарапа.

Узагалі Інна Круг­ляк малює з п’ятирічного віку. Особливо полюбляє портрети та пейзажі. До 75 років вона ще водила автомобіль і часто виїжджала на природу. Зупинялася там, де подобалося, і малювала.

«Колись побачила біля дороги соняшники зрізані, а від них пагінці такі гарні відійшли і цвітуть. Я нарвала їх, поставила в хаті у вазу і намалювала. Досі милуюся тією картиною», — розповідає «Україні молодій» Інна Кругляк. А ще каже, що вдячна Всевишньому за те, що нагородив її вмінням увічнювати на полотні мальовничі куточки природи Шевченкового краю.